Ahojte, z odberov krvi v 8tt (teraz som 9tt+2) mi zistili pozitívny cytomegalovirus. Gynekologicka má poslala na vyšetrenie na infekčné aby mi zistili z tých hodnôt ako na tom som...po 90 minútovom čakaní v čakárni 3x4 m plnej chorych ľudí (mala som rúško) som v ambulancii nestravila ani 5 minút. Doktorka sa ma spýtala či sa cítim byť chorá, či má neboli hrdlo a kedy som bola naposledy chorá. Samozrejme cítim sa dobre, chorá som bola naposledy mesiac pred otehotnenim. Po prečítaní výsledkov ktoré som jej od gynekologicky priniesla skonštatovala že som to musela prekonat v minulosti a v prípade ťažkosti resp. Ďalšej choroby mám prísť a budú to riešiť. Neviem naozaj čo si mám o tom celom myslieť. Vysvetlené mi nebolo dokopy nič. Keby nebolo internetu neviem ani čo to je a ani čomu sa mám vyvarovať aby všetko dopadlo v poriadku. Príspevky k tejto téme sú staré a väčšina nedopadla dobre. Prosím napíšte mi tie čo máte skúsenosť s týmto vírusom. Neskutočné ma to stresuje a po tomto sa aj bojím oznámiť tehotenstvo rodine aby som to celé nezakrikla
ťastkoncom preto vás naozaj prosím napíšte mi niekto
@ladybug6 Ahoj, taktiez mi prišli vysledky že som prekonala v minulosti tento vírus ale ze mam vytvorene protilátky som v 18 týždni a myslím nato každý deň ci bude dieťatko zdravé..
@luuciinka11 Ahoj, davam update, zatiaľ všetko vyzerá ok, dúfam že tomu aj tak bude. Nemyslime na to, držím palce nech ste zdraví!
@ladybug6 píšem vám súkromnú správu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nemas lek.spravu alebo vysledky krvi? ak ano odfot.
dolezite je vediet ci si mala pozitivny vysledok na protilatky alebo na virus..to su 2 rozne hodnoty a je velky rozdiel mat pozitivne protilatky ( to vlastne znamena len to, ze tvoj organizmus sa niekedy v minulosti s virusom uz stretol a preto uz mas protilatky a na plod to nema ziaden dopad je to ok ) alebo virus ako taky a to uz je problematicke