Ahojte meran si cukor zajtra idem po 2 tyzdnoch na kontrolu .. doteraz hodnoty merane su v norme .. no ale dnes som to asi prehnala s obedom z resstiky a cukor po 2 hodinach som mala 8.0 po obede...
Hodnoty nalacno mavam od 4.4 do 5.2
Hodnoty merane po dvoch hodinach od 4.7. Do 6.6. Som mala raz.. myslite ze tato hodnota namerana dnes je az prilis vysoka? A moze sa stat ze zajtra nalacno budem mat vysoky cukor? Dakujem
Spravne se meri hodinu od prvniho sousta a hodnota musi byt do 7,8mmol/l, to jen tak na uvod. Zitrejsi hodnota lacne se neda odhadnout, u kazdeho je diametralne odlisne, co ji zvysuje/snizuje. Nic jineho ti nezbyva nez pockat a rano uvidis.
@bluemoon24 ja mam nakazane merat po 2 hodinach.. ale zvyknem si druhym glukomerom merat po 1hodine ..a vzdy je to dobreee. A mam do 7.8 niekedy len 5.0 Ale dnes som sa asi prezrala doslova... a nebolo mi dobre tak asi zato taky cukor vyskocil.. no musim si davat pozor teda .. inak po 3 hodinach som si omerala a uz som mala len 5.3 🤷♀️
Ja vim, ja jsem treba mela “nakazano” po 1,5h … je to blbost stejne jako po 2h. Jestli to chces delat spravne, tak je to (podle diabetologicke spolecnosti) 1h od prvniho sousta. Diabetologove na Slovensku (bohuzel) nerozlisuji GDM od DM2.
@bluemoon24 ale mam teraz hodinu po veceri 4.9 takze by to malo byt fajn.. robim si to druhym glukomerom .. takze v pohode len ta hodina obedna ma dost sokovala lebo po hodine som mala 7.8 a 7.6 a po dvoch 8.0 uvidime co bude rano .. ale podla mojich merani som v pohode ziadne vazenie jedla nerobim .. ani extra dietu nedrzim .. kedze podla merani mam cukor ok.. 🤷♀️ jedine co som vynechala boli sladkosti,vineu som pila kazdy den teraz ziadnu nepijem .. no dnes som si po obede dala kofolu 🤦♀️
@bluemoon24 no a den pred testom u doktora som doslova zozrala vsetko sladke .. tak asi aj zato vysla ta cukrovka
Pokud jsi 2h po jidle mela 8,0 tak cukrovku mas. Podivej, je jen na tobe, jak dietu budes nebo nebudes dodrzovat. Me to omezeni za zdrave dite stalo. V porodnici jsem akorat na pokoji byla s maminkou, ktera mela GDM a dietu az tak nedodrzovala a kdyz jsem videla, jak se holcicka po kazdem kojeni klepe v dusledku hypoglykemie, tak jsem byla rada, ze jsem to dodrzela.
@bluemoon24 ano mala dnes po dvoch tyzdnoch.. ale len to ze som zjedla za kybel .. inak moje hodnoty su ok... a dietu mam obmedzila som sladke .. tym ze som to vylucila z jedalnicka ... a stravujem sa raz za 2 az 3 hodiny... ked mi nebola potvrdena jeedla som kazdu hodinu nieco .. prejedala som sa.. ale jedlo si nevazim 🤷♀️
@bluemoon24 keby aa nato fakt kaslem tak tie hodnoty mam uplne ine tak ako na lacno tak aj po obede... proste len dnes to dako vyskocilo 🤷♀️
Mi se nemusis obhajovat, me je to v podstate jedno. Vyloucit sladkosti na dietu nestaci.
Co som citala tak veľmi dôležité je obmedziť sacharidy...bielkoviny atď by mali byť v pohode...sladké to tiež nemusíš úplne, že si nedať...len jedálniček musí byť hodnotný...a to minimum sacharidov,viac príloh zeleninových ci ovocie,bielkoviny atď...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ako fundovani odbornici na tvoje telo a diabetes vseobecne ti mozem povedat ze - neviem. Kazdy ma.iny metabolizmus. Zavolalaj lekarovi a nehraj sa tu na matematiku.