Potraty a preventívna serkláž

siu296
17. sep 2021

Ahojte. Som po 3 potratoch vo vyšších štádiách tehotenstva. Príčinou je pravdepodobne oslabený krčok maternice. Preto mi navrhli krcok preventívne zašiť pred otehotnením. Je mu niekto, kto mal podobný problém a dieta donosil? Dakujem

rena28
17. sep 2021

@siu296 Ahoj mne robili serklaz pri druhom tehotenstve myslim cca v 16 tyzdni . Vydrzali sme do 38 tyzdna , ale samozrejme iba som lezala , je to narocne psychicky ale zvladnes to. Velmi ti drzim palce aby sa to podarilo a vynosila si zdrave babatko. Vsetko dobre.🙏

rena28
17. sep 2021

@siu296 teraz citam , ze ti chcu robit serklaz pre otehotnenim. Kocka , ktora so mnou lezala na izbe bolo to pred 8 rokmi tiez potratila vo vyssom stadiu tehotenstva a pamatam sa , ze jej tam odporucali serklaz este pred otehotnim a boli sme boli v kontakte a myslim , ze ju absolvovala v Banskej Bystrici a vynosila zdraveho syna. Spolu sme lezali v Bratislave a tam jej lekar odporucal konkretneho lekara , ktory sa nato specializoval v Bystrici.

siu296
autor
18. sep 2021

@rena28 ďakujem za odpoved. Takze sa to dá, treba veriť. Musíme si dať pár mesiacov pauzu a potom skúsiť ešte raz. Mne chceli robiť serklaz v 15 tt ,ale bolo neskoro, preto mi navrhli pred tehotenstvom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre