Ahojte, posledná ms bola 6.2, pozitívny tehotenský test som si našla 8.3, po 4 dňoch meškania ms, bola som na sone 18.3, prítomná dutinka, avšak bola malá, dr povedala, že nezodpovedá danému týždňu. Kázala mi prísť o týždeň čiže zajtra, piatok som troska pospinila, dnes opäť spinenie, neskôr červená krv. Chcela som ísť do nemocnice, avšak gynekologička ma otočila, že tam ani nemám chodiť, že mám prísť ráno k nej, podľa nej sa jedna o potrat… nemám žiadne bolesti, krvácanie je mierne, ako pri rozbehu ms. Myslite, že je to koniec ?
nemusí... ja som krvácala masívne - 3 krát...
raz tak ,že keď som vstala zo stoličky - nechala som tam krv - to sa mi stalo na rodičovskom - polovica tr. pozerala na mňa...
dcéra sa narodila v termíne a je štud. gymn.
Moze a nemusí to byť potrat ako ti píšu ostatné baby. U mňa bohužiaľ začal potrat špinenim, potom asi 3-4 dní slabsie červené krvácanie a až tak silné krvacanie.... Bol to ale už vyšší týždeň, už som vedela, ze je to missed abortion a rozhodla som sa pre samocistenie.
Aj za mna to moze aj nemusi.. ja som v tehotenstve krvacala 2x prv mi praskla cievka z nicoho nic ma zaliala krv vencili sme s mamou psa. Uz som si myslela ze je koniec a bola to len cievka,brala som ascorutin a druhy krat som zacala krvacat jasno cervena krv, nasledne uz len spinenie a nasli mi hematom.. drzim ti palce..
Ja som špinila v čase ms o tri dni som mala aj červenú krv trocha na pradle ale ja som si hneď nasadila progestenalle na udržanie mala som ho predpísaný lebo mi chybal progesterón v tele zacala som ho brat nevedela som ako to cele dopadne lebo oni tak skoro nevidia nič špienie som mavala občasné doktorovi som šla v 8+4tt aby tam teda videl uz aj srdce či bije a prosperuje to bola som 3 mesiace od MA a kyretaže tak som mala v hlave že zas to dopadne zle a babu nebude srdce biť ale zazrak proste srdiečko bilo a babo ešte vetšie zodpovedalo 9+0 tt doktor taky ze no to už je pokročilejšia gravidita 🙂 progestenalle mi predpisoval do 16 tt v prvom trimestri som to špiennie aj tak mavala a ako sa to preklopilo do druhého všetko odišlo žiadne špiennie už..ono ja som mala nizko placentu tak aj s toho to špiennie a plus možno ešte po tom kyrete neviem no ale čakáme zdraveho chlapčeka som užívala v 33tt to je taka ironia že ked som mala ten zamlčany potrat žiadne špienie som nemala žiadnu krv a teraz pri zdravom dietati ano .. takže kadejako to byva skuste si vypytat tie lieky na udržanie pokial mate len špiennie držím palce🍀
@simona20201309 plodový obal narástol, bolo prítomné už embryo, avšak bez akcie srdiečka 😞 povedala, že to vyzerá na zacinajuci potrat
To ma veľmi mrzí 😪
Prešla som si tým. Drž sa a prajem veľa síl!
klud, bude ako bude, nic na tom nezmenis,
zajtra pojdes a uvidis, ja som bola asi 5 tt, u gynekologa, potvrdil tehotenstvo, este nebolo vidiet srdiecko, do vecera som zacala slabo krvacat, (samozrejme plac, lebo mam jeden potrat za sebou), isla som na urgent, srdiecko bilo, krvacal hematom, dostala som do zadnice dicynone, a este volaco, plus tabletky na tyzden.... teraz je maly v skolke.
Ach no ťažko povedať červená krv hmm uvidíme, držím moc prsty
Ja som raz potratila v 9tt ale ani som o tom nevedela az na kontrole sa zistilo ze nebije srdiecko. Teraz som 16tt a krvacala som od 5tt do 12tt pravidelne, mne moja gynekologicka povedala ze s kazdym krvacanim treba prist hned k nej alebo na pohotovost, to iste mi povedali na pohotovosti. Aj ja som bola stale kludnejsia ze som vedela ze babo je ok. V 8tt sa zistilo ze mam hematon a ten sa v 12tt masivnym krvacanim vyplavil. Treba veriť🙂
@simona20201309 ja som mala hematón tiež ktorý sa najprv vyplavil a bolo dobre a od začiatku marca som každý druhý deň krvácala stále som skončila na pohotovosti ale od 13.3 som krvácala tak silno že sa mu objavil zas hematón vo veľkosti 4×3 abol pod plodovim vajcom ktorý pomaly sa vyplavoval a v sobotu od rána som krvácala až zrazeniny a tým pádom ten hematón pomaly stolahoval aj plodove vajíčko a v sobotu večer som potratila v 13/6 ty tehotenstva a je to veľký šok
@marcela199 ahoj to isté som mala aj ja od 5 tt potom bol kľud keď som bola v nemocnici tri týždne bolo dobré pomaly sa to vyplavilo a od 9tt som zase krvácala každý druhý deň som skončila na pohotovosti. A keď som bola na poradni v 12tt tak mi povedal že je tam hematón veľkosti ako sušená slivka a na druhý deň som mala ísť na krv keď som sa zastavila v obchode tak zomna búchal krv tak hneď som išla do nemocnice kde sú má tam aj hneď nechali lebo išli zo mňa aj zrazeniny krvi a potom bol pokoj na dva dni a v piatok som začala silno krvácať a bolo všetko ok týždeň bol klud. A ešte medzi tým som stratila veľa krvi kde mi museli dať transfúziu krvi. V piatok v noci som mala slabé bolesti pod bruškom dali mi NATO Paralen a v sobotu ráno som začala krvácať a pridali sa aj bolesti ale aj s krcami dávali mi infúzie ale nepomáhali to poobede má zobrali na ultrazvuk kde bolo všetko ok a keď ma vyšetroval ešte zo spodu tak mi vybral ešte krvné zrazeniny a povedal mi nepotešíme vás krcok je nízko tak hrozí potrat ktorý sa už pomaly rozbieha bola som v šoku a tak v sobotu večer som potratila v 13/6tt je to veľký šok pre nás a ťažko sa stým vyrovnavam a stále to boli.
@alexandraas a všetko je ok alebo sa ty ten hematón vyplavil ja som mala hematón ktorý stiahol aj plod a tak som tomu verila že sa to zachráni v sobotu večer som potratila v 13/6tt a boli to je to veľký šok
Baby zatial krvácam iba čistú krv, bez zrazenin, mám očakávať aj nejaké kusy výstelky alebo to nie je podmienka ? Môže ten potrat prebehnúť len ako ms?
To je mi ľúto 😔 je to fakt potrat?
Ja by som sla do nemocnice ... tiež som mala krvácanie, nakoniec však zistili, že mi praskla nejaká cievka.
@gabriela198 je mi to luto velmi..ja som lezala 2 tyzdne vkuse,a to mam starsieho. Mne sa pomaly vyplavoval hematom,dopadlo vsetko v poriadku. Pred tym tehotenstvo som potratila v 10.tyzdni..zo dna na den som zacala krvacat to bola nedela,utorok som uz bola po kyrete
@lienka.7 gynekologička napísala do správy, že to je začínajúci potrat, plod bol bez akcie. Sme doma sami so starším synom, nemám ho kde dať 😞
A v ktorom tyzdni by si mala byt podla ovulacie?
@maminkadeticiek podľa ms je 6+6 dnes, neviem kedy bola ovulácia, v správe mám napísané že plod zodpovedá 6+2
Pytam sa kvoli akcii srdiecka.Keby bolo 7,8+nepoviem.Ale tu by som este palicu nelamala.Nezufaj,bud pripravena na najhorsie,ale nepovedala by som ze je tu sanca nulova.
@gabriela198 to vam verim že v 14tt to je šok kedze uz to je menej pravdepodobne ako do 12tt. Je mi to ľuto😌 ja ked som zistila že som znova tehotna tak som sa potesila ale zaroven prisiel obrovsky strach že sa to zopakuje. každu kontrolu som sa doktorky pytala či žije😌 prajem vam veľa šťastia pri ďalšom bejby❤️ ja som sa na ďalšie bejby odhodlala až po 7 mesiacoch. Len treba veriť že to dopadne dobre❤️ doprajte di dostatok oddychu ak mate možnosť chodte aj na dovolenku ( my sme isli a bolo to najlepsie rozhodnutie zmenit prostredie), hlavne zamestnajte hlavu aby ste na to nemysleli vkuse. Samozrejme aj sa vyplacte ak to potrebujete. Veľa šťastia❤️
@maminkadeticiek gynekologička vravela, že je plod aj dosť nízko 😞 pri tých predchádzajúcich sonach bol vyššie položený
Ja som pred tým krvácala len jemne a potom sa to rozbehlo aj so zrazeninami a týždeň som mala kľud a na víkend to prišlo nečakane a potom keď som mala zrazeniny tak to už bolo zle lebo som sa nemohla ani postaviť a keď som sa postavila z wc tak to tieklo zo mňa jak voda potokom to som nestačila vložky meniť
@marcela199 plánujeme dovolenku ale až keď úkon im maródku lebo teraz sa to nedá a pritom má ešte boli trochu celé telo keď veľa chodím alebo sedím tak sa mám ešte chrániť pred robotou a mám sa ešte šetriť tak mi to povedal dnes gynekológ
@gabriela198 zaujimave rozdiely, ja som nemala absolutne ziadne bolesti, dokonca vo stvrtok som mala kyret a v sobotu sme boli s manzelom na turu v tatrach. Ani som nejak extra nekrvacala uplne minimalne, bolelo ma jedine aks om si pritlacila na brucho. A na PN som ani mebola hned v stredu som nastupila do prace kedze mne sa to stalo na velku noc takze boli sviatky. Tak som tyzden chodila do roboty co mi dost ponohlo kedze som nemala cas mysliet na to, a tak sme isli na dovolenku.
Bolo to tvoje prve tehotenstvo?
@marcela199 ano bolo prvé neplánovane. A od soboty keď mi zrobili to čistenie stále spinim a mám bolesti pod bruškom a v krížoch ako na menzes. Keď veľa chodím alebo sedím mám bolesti. Na druhý týždeň mám kontrolu tak dúfam že to do vtedy prejde.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To čakanie do zajtra musí byť pre teba naozaj hrozne. Bohužiaľ, musíš sa pripraviť na všetko. Červená krv nevesti nič dobré. Ja som síce trochu spinila, ale nebola to červená krv. Zas ležala so mnou (dnes už kamoska) mamička ktorá krvacala poriadne a predsa tehotenstvo dopadlo dobre. Krvacala kvôli nejakému hematonu (netuším ci to dobre popisujem)... skratka nebolo to nič vážne.
Takže uvidíš zajtra. Držím prsty a daj vedieť.