Potrat v 18. týždni

23. mar 2024

Prosim vas na morfologickom ultrazvuku v 18 tt mi odporucili ukoncenie tehotenstva. Doktor zistil ze dietatko ma zavazne postihnutie nezlucitelne so zivotom. Nema vyvinute pluca, mozog, razstep chrbtice. Odporucil mi geneticku konzultaciu a potrat. Co ma prosim teraz caka? Ako bude ukoncenie prebiehat? Kolko pri tom budem v nemocnici? V pondelok budem volat na genetiku ale chcem byt pripravena.

barbora0308
23. mar 2024

Daju ti vyvolavaciu tabletku a bude sa cakat, kym sa spusti porod, ak by sa nespustil mozu ho podporit este nasledne injekciou tzv. vyvolavackou. Je to individualne, niekedy sa spusti ihned, niekedy to zial trva par dni. Mrzi ma tvoja situacia a prajem vela sil.

martin13579
23. mar 2024

Ahoj, prepáč,že sa Ťa pýtam teraz keď si v takej situácii, ale do teraz bolo všetko v poriadku? Ja som v 15 týždni a po prečítaní toho mám aj obavu.
Prvotrimestralny screning bol v pohode?

lenqua_12325
23. mar 2024

Zašla by som za ďalším doktorom.

monicatko20
23. mar 2024

Ahoj, mrzí ma čím si prechádzáš..nechcem ta strašiť, ale na samotný potrat sa priprav..pre mňa to bolo strašne psychicky náročné.. genetika pre istotu môže poslať ešte na amnio, my sme tiež boli..žiaľ potvrdilo sa..samotný zákrok trval 5 dní.. prvé 4 dní rozťahovali krčok, samozrejme som nereagovala..na 5 deň keď som bola dostatočne otvorená, mi pichli vyvolávačku, do 5 minút som porodila..našťastie všetko prebehlo v poriadku, nebola nutná kyretáž..ďalší deň na pozorovaní ma nechali ešte.. fyzicky to nebolo moc náročné, po vyvolávačke hneď pri 1 kontrakcii podali infuzku od bolesti..necítila som nič..bola som 20tt..Drž sa posielam veľa veľa síl 🙏

autor
23. mar 2024

@martin13579 prvotrimestralny bol ok, ale ktovie ako kvalitne ho moja dr robila, mala som aj platene trisomy komplet tie boli ok, a teraz tie triple nevysli ok v 15 tt tak som isla na morfologicky a tam to bol sok, ale znaky jednoznacne viditelne

linda5678
23. mar 2024

Velmi ma mrzi tvoja situacia, je hrozne nespravodlive kolkym zenam sa taketo nieco deje 😢 Tiez by som ti odporucila este jeden nazor odbornika. Ak sa to vsak potvrdi, tak zial prognozy su zle. Ja som v 18.tyzdni prisla o babatko, nebolo to vsak kvoli vyvojovym chybam. Dostanes tabletky na vyvolanie, u mna nastastie zaucinkovali relativne rychlo a bola som len 1 noc v nemocnici. Ak chces, kludne mi napis

denden77
24. mar 2024

vecer som nastupila, dalsi den na obed bolo po vsetkom, este si ma tam nechali na noc a hned rano som sla domov.. drzim palec. vela sil 🍀

autor
24. mar 2024

@denden77 v kolkatom tyzdni prosim? Ja uz budem musiet normalne porodit, desim sa toho, neviem prestat plakat, toto cakanie je najhorsie….zajtra musim obvolat geneticku a poprosit za skorsi termin, aby sa to nenatahovalo. MUDr. cunderlik bol presvedcivy, nemam pocit ze potrebujem dalsie sono, ale hadam mi aj v nemocnici urobia este sono pre istotu.

denden77
24. mar 2024

@autorka v 21.. kludne napis spravu, ak mas dake otazky

tali111
24. mar 2024

Ahoj, ja som to absolvovala presne pred rokom (v 18.týždni). Ak by si mala otázky,tak sa kľudne spýtaj. Neboj,zvládneš to aj keď to bude najmä psychicky náročné. Bola som v FN Nitra a úžasný personál, ktorý tam bol mi nesmierne pomohol celú situáciu zvládnuť. Ráno mi začali podávať injekcie na vyvolanie pôrodu a na druhý deň skoro ráno to prišlo. V mojom pripade bola nutná aj následná kyretáž, u teba možno nebude treba. Držím palce.

autor
25. mar 2024

@monicatko20 v akej nemocnici si prosim bola?

monicatko20
25. mar 2024

Autorka ja som bola v Trnave..inú nemocnicu by som ani nevolila..síce to trvalo dlho, ale pekne mi vysvetlili, že musia najprv roztiahnuť krcok lebo hrozí, že maternica praskne a keďže som mlada a teda ďalšie babo bolo v pláne, tak postupovali takto..co sa personálu týka, som vďačná, že tam pre mňa boli..Jak lekári tak sestričky 🙏 Čo sa týka hlavne psychiky, veľmi mi pomohlo, že boli aký boli..

e3v3a3
25. mar 2024

@monicatko20 ja som bola tiež v Trnave. Je to už 7 rokov, bolo to v 23 tt. Prístup teda skôr horší ako lepší, ale všetko preboli...

monicatko20
25. mar 2024

@e3v3a3 uff to ma mrzí.. ja sa teda nemám načo sťažovať ozaj..ja som bola psychicky dosť zle na tom počas celého pobytu a teda ozaj nemôžem povedať ani slovko..až na ten dlhy proces teda..ale čo sa podpory týka, ozaj som nenatrafila na jedinú negatívnu reakciu, dokonca počas zavádzania tyčiniek či balónikov ma sestričky držali za ruku, či už slovne podporovali, dokonca ponúkali psychologičku, farára..jediné čo mne bolo nepríjemné, že ma každý deň riešil iný lekár.. ale ozaj boli všetci príjemný..

e3v3a3
25. mar 2024

@monicatko20
Ja som ani len tu infuziu od bolesti nedostala...

monicatko20
25. mar 2024

@e3v3a3 och to mi je ľúto.. ja keď som si vyberala pôrodnicu som čítala, že teraz co prebral oddelenie nový primár, veľa sa zmenilo..neviem porovnať, predtým som tam nebola

autor
25. mar 2024

Musim si vybrat nemocnicu, Nitru, Trnavu, Bratislavu mam vsetky blizko. Som po jednej sekcii a teraz ma caka tento zakrok a asi by sme chceli este jedno babatko vyskusat tak musim dufat ze sa nic neskomplikuje s maternicou.

natalyi10
12. máj 2024

Ahojte, ja som tiež mala pred dvoma mesiacmi ukončené tehotenstvo v 16.týždni kvôli chromozomálnym poruchám, bolo to psychicky aj fyzicky náročné. Kyretáž mi nerobili, ale zistili, že sa mi časť placenty neodlúčila, a stále čakajú, že odíde sama. Mali ste s tým niektorá skúsenosť?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre