Potrat v 11. týždni

8. mar 2024

Dnes sme sa dozvedeli smutnu spravu. V 11.tyzdni tehotenstva sme prisli o babatko. Lekar mi pri vysetreni oznamil, ze srdiecko babatka prestalo bit, muselo sa to stat cerstvo, plod bol na svoje stadium pekne vyvinuty. Lekar mi dal na vyber, bud pockame kedy telo same vypudi plod alebo podstupim zakrok. Rozhodla som sa pre prvu moznost. Prosim vas, ak ste to niektora zazila, ako to prebiehalo?

saxana000
8. mar 2024

Bola som v nizsom tyzdni cca 8.prebehlo to rychlo ja.som brala.lieky na udrzanie hned po vysadeni sa.to.rozbehlo.bolesti.neboli velje stacili.mi dva ibalginy.krvacala som asi tyzden prve 3 dni dost silno najprv vysiel vak potom kusy vystelky
Postupne som sa docistila medzitym som chodila.na kontroly ci je vsetko vycistene.o.2.tyzdne uz som bola.s dcerou na plavani uplne fit. Potom.uz normal e fitko sex.prirodzene je vzdy lepsie.pockaj tyzden ak sa nic nebude diat.moze ti lekar predpisat tabletky..

veselo_neveselo
8. mar 2024

Ahoj, precitaj starsie diskusie, o MA aj s pouzitim misoprostolu (tabliet). Dost skusenosti je tam popisanych.
Drzim palce, nech to mas rychlo za sebou

zuzkaa1991
8. mar 2024

Ja som zistila v 12tt takze čakali cez vikend(v piatok sa zistilo) ci sa spusti potrat alebo v pondelok som isla na prijem a na kyret

Ja sok bojko takze by som sa bala ze by som.silno krvacala.a tiez na usg sok videla ako len tak.lezina cele.bolo 😔(hlava brusko rucky nozky)

lilli110
8. mar 2024

Ja som sa rozhodla tiez cakat na prirodzeny potrat, nech si s tym telo poradi same. No trvalo to nieco cez 3 tyzdne :( bolo to narocne fungovat s pocitim tak dlho, ze v sebe nosis plod, ktory nezije :( Ak by sa to malo opakovat, volila by som asi inu alternativu...tabletka, kyret... nech to mam za sebou

ivanakal
8. mar 2024

Ja som potratila v 11.tyzdni. Nechcela som na kyret a lekar tiez povedal, ze pockame ci si telo s tym poradi samo.. a poradilo. Nebolo to prijemne, cistila som sa cca 3 tyzdne, vsetko islo von. Lekar to potom iba skontroloval cez sono..

autor
8. mar 2024

@ivanakal ak smiem, polozim vam otazku. Nebola to pre vas dalsia rana ked ste videli ako z vas plod odisiel? V tomto stadiu uz musel byt vcelku vyvinuty

maminkadeticiek
8. mar 2024

Nedokazala som sa rozhodnut pre prirodzeny priebeh v 9tt a nedokazala by som to ani v 11 ked uz je plodik pomerne vyvinuty.Nejde o bolesti,ide o to ze by som to nedokazala vidiet a spracovat.Bolelo to tak aj tak,strasne,ale pre mna to bolo mensie zlo ako si ho doma porodit,vidiet a potom co...Pre mna by to bol psychicky masaker.

autor
8. mar 2024

@maminkadeticiek aj ja mam strach z toho co uvidim a ako sa s tym vysporiadam. Preto sa pytam na skusenosti

maminkadeticiek
8. mar 2024

Ja mam skusenosti len s kyretmi.Bolest zo straty babatka je vzdy rovnaka,ale pri kyrete je to emocne.Domaci prirodzeny potrat je vsak o tom podla mna ze sa ti pribali k tejto tragickej spomienke aj vizualna stopa a toto je pohlad ktory podla mna zenu mata do konca zivota.Ja za seba urcite viem ze by som to nedala a urcite by som sa s tym nevysporiadala psychicky tak ako s kyretazou.

andrea_82
8. mar 2024

Ja som tiez nedokazala cakat. Viem, ze pre telo je to asi jemnejsie, ale volila som kyret, aby som to uz mala rychlo za sebou a mohla sa dat psychicky do poriadku.

kikulienkadd
8. mar 2024

Ahoj,zažila som zamĺknutý potrat v 13.tt, lekár mi dal 4 dni, či sa to náhodou nespustí samé, potom mi kázal prísť na kytetáž do nemocnice. Dozvedela som sa to vo štvrtok, tak sme sa s tým s manželom nejako popasovali, bolo to síce neplánované dieťatko,ale veľmi sme sa mu potešili... Keďže sa do pondelka nič neudialo,nastúpila som do nemocnice a v utorok mi urobili zákrok. V ten istý deň ma poobede pustili domov. Bola som rada,že to mám za sebou,keď už sa tehotenstvo skončilo inak ako sme chceli... Rob ako cítiš,daj na svoju intuíciu, mrzí ma tvoja strata a držím ti palce, nech je všetko v poriadku 🙏🍀

saxana000
9. mar 2024

Paradoxne nie.. spatne som zhodnotila.ze by pre.mna bolo.tazsie.prist.na zakrok tehotna a odist z neho prazdna... ale je to na tebe ak sa bojis alebo s tym nie si uplne ok.ziadaj od lekara termin na zakrok cim skor..

deby3
9. mar 2024

Ja som bola na cistenie vo stvrtok, tiez som bola v 11.tyzdni. Ja som zakrok velmi nechcela, pytala som sa na tabletku, aj na cakanie. Povedali mi, ze tabletku davaju len do 8.tyzdna a ze v tak vysokom tyzdni sa to samo nespusti. Takze mi vlastne nedali na vyber.

ankare
9. mar 2024

Je mi to veľmi ľúto. 😪
Čakaj, pokiaľ sa dá, lebo kyret je vážny zásah do organizmu. Najlepšie je, keď sa s tým telo vysporiada samo.
Držím palce a verím, že čoskoro budeš držať v náručí zdravé a krásne dieťatko!

maminkadeticiek
9. mar 2024

@ankare Nie je to vazny zasah do organizmu.

martul
9. mar 2024

V skoršom týždni som sa rozhodla pre samocistenie. Ale toto je už dosť týždňov na to aby som videla to mini telíčko ako ide von a čo potom s tým....aj by to dlho trvalo čo už psychika aj tak dostáva dosť zabrať. Nie to ešte dva tri týždne čakať a nakoniec možno aj tak bude potrebné docistit.

ankare
9. mar 2024

@maminkadeticiek určite áno. Násilne Ti otvárajú krcok a vysaju všetko, aj to, čo tam má ostať neporusene. Už len narkóza je škodlivá pre organizmus.

blondinka95
9. mar 2024

Dievčatá, ktoré ste si týmto prešli, aj ste spozorovali, že sa niečo deje? Alebo len kontrola odhalila že srdiečko nebije?

Autorka, mrzí ma to a posielam veľa síl. Ja som v 12. týždni, kontrola bola na začiatku 11 a ďalšia bude na začiatku 14 a stále ma to zoziera že čo ak sa niečo deje a neviem o tom :(

ivanakal
9. mar 2024

Ja som nad tym nejako nerozmyslala, ze zo mna nieco vyjde, resp. nenapadlo ma to. Mne povedali na pohotovosti, ze teda potrat a najblizsie dni nech cakam ci si s tym telo poradi. Toto bolo v piatok a uz tu noc z piatka na sobotu zo mna vsetko vyslo. Velmi neprijemne, vidiet "nieco" co zo mna vyslo.. Celu noc som presedela na wc, prerevala. Ale ja si osobne myslim, ze takto to bolo lepsie. Ja som potrebovala, aby som sa JA sama s tym rozlucila, sama bojovala, sama to dala zo seba, doma, taka sukromna rozlucka...Nie niekto cudzi s nejakymi nastrojmi, nasilim.... Mozno som to nenapisala dobre, ale takto som to citila. Ja mam silnu psychiku, dalsie dni som to brala proste, ze to tak malo byt. A riadne som sa vyrevala az ked mi doktor povedal, ze teda vycistila som sa a uz tam nic nie je....ty musis vediet na co sa citis. Prajem vela sil.

maminkadeticiek
9. mar 2024

@ankare verim,ze na MK su desiatky,stovky zien ktore ho absolvovali.Po takomto zasahu je samozrejme nutna rekonvalescencia a samozrejme ziadna sa netesi ze to musi absolvovat,ale nech sa prihlasiantie,ktore maju trvale nasledky???

kikulienkadd
9. mar 2024

@blondinka95 ahoj,nie,necítila som to,dokonca aj moje ranné/celodenné nevoľnosti boli prítomné až do kyretaze. Keď som sa po nej zobudila z narkózy a prvý krát zišla z postele,odrazu som cítila "svoj" normálny žalúdok. Bez lekára som na nič neprišla, ale ultrazvuk bol jednoznačný, plodu nebilo srdiečko 💔😢

autor
9. mar 2024

@blondinka95 u mna to prebehlo tak, ze som bola v robote a nejaky cudny pocit som mala, neviem to popisat. Vecer som si nasla na nohavickach tmavohnedy vytok a pri utierani sa po malej som tiez spinila. Hned rano som volala doktorovi, sestricka mi kazala prist na 12 do ordinacie, pretoze doktor bol na akutnom cisarskom. Upokojovala ma ze sa nemam plasit, ze to sa v 1.trimestri stava, mozno som v obdobi menzesu. Doktor mi spravil ultrazvuk, uz pri vysetrovani to bolo cudne lebo dlho predlho ho robil. Videla som na monitore babatko, zretelne bolo rozpoznat jeho telicko. Potom na mna pozrel a povedal mi: prestalo mu bit srdiecko, je mi luto.

blondinka95
9. mar 2024

@kikulienkadd a autorka, ďakujem za odpovede je mi to úprimne strašne ľúto :( držím vám palce..

zuzi0911
9. mar 2024

Tiež som bola 11 tt a tiež, sa to muselo stať krátko pred vyšetrením...Dr automaticky robil kyret ,že už je to veľké a hrozia rizika na samovolne čistenie. V ten deň má ešte zoperovali, večer domov ....

kikulienkadd
9. mar 2024

@blondinka95 Ďakujem 🌹 Mám 2 synov, po tomto som aj vzhľadom na náš vek, na ďalšie dieťa odvahu nenabrala. Ale takisto zo srdca prajem všetkým ženám,aby sa im naplnili sny o materstve... Je to náročné,ale stojí to za to. 😉

jamacka
9. mar 2024

Ja som prišla o babo minulý rok,museli mi ho zobrať v 13tyzdni.
Lekár mi povedal,že nevidí náznak na samovolny potrat,tak som musela podstúpiť kyret.
Na babo sme sa veľmi tešili. Kyret prebehol v pohode,nič som necítila, aj keď som sa prebudila,žiadna bolesť, akurát ta bolesť na duši, že už bábätko nenosím v sebe.
Krvacala som skoro 2tyzdne a asi tak cca po 3mesiacoch sa mi upravila menštruácia a začala som ju mávať ako predtým.
Akurát od toho kyretu mávam ten problém,že mávam problém so suchostou v pošve a slabšie zápaly. Predtým som nikdy takéto problémy nemavala, nevedela som predtým čo je to suchost, až od kyretu a stále sa to neupravilo. Na zákroku som bola minulý rok presne 3oktobra.

nanka1973
10. mar 2024

Ahoj. Ak si ešte nebola na potrate, tak doporučujem este pockat. Mne da stalo pri poslednom bábätku, ze mu nebilo srdiecko a doktor ma posielal na potrat ale nesla som a o nejaky tyzden mu srdiecko zacalo bit!! Teraz mam krasnu 9 rocnu dcerku!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre