Ahojte, som prvorodička v pomaly končím 5. mesiac. Posledné 2-3 dni ma však trápia nepravidelné jemné bolesti v podbrušku a v krížoch. Cítim to najmä pri ležaní - buď večer pri zaspávaní alebo ráno, keď sa budím totálne dolámaná. Občas zacítim pnutie v podbrušku aj cez deň, nie je to nič hrozné. Objaví sa to sporadicky a do pár sekúnd odznie. Poradňu som mala minulý piatok, všetko bolo v poriadku. V utorok som bola na morfologickom, takisto všetko v poriadku. Bábätko sa vyvíja takmer na deň presne, doposiaľ som nemala žiadne ťažkosti. V 1. trimestri ma trošku trápili bolesti podbruška, na čo však vždy zabralo magnézium. To som musela vysadiť, lebo mám veľmi nízky tlak (90/50). Chcela som sa opýtať skúsenejším mamičiek, či tie občasné bolesti môžu predznamenávať poslíčkov alebo je to rozťahovanie maternice. Ďakujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To bude roztahovanie maternice, ked su to len obcasne bolesti, nic pravidelne. Ale tiez ma to pri prvom tehu vystrasilo.