Ahojte! Má niekto skusenosti ako zatočit zo STRIAMI? Poprípade odporučiť nieaké dobre prípravky,oleje,masťe v začiatku tehotenstva,ked začína rasť bruško a po pôrode?Aké máte skúsenosti s obyčajným olivovým olejom ??
Ano kika1111 ma pravdu na strie nepomoze vobec nic ja som mala aj drahsie aj lacnejsie pripravky a vobec nic nepomohlo to pomoze uz len chirurgicky zakrok a ja rozmyslam ze ho aj podstupim 🙂
ja som v 16 tyz,pribrala som zatial len 2 kg a uz sa mi zacali robit.Straasne ma to svrbelo,ale zacala soms a natierat olejcekmi tak uvidim ci to pomoze
olivovy olej
Carmella -skusam uvidim ako to dopadne,ci bude vobec pomahat.
@zuzio Mastiť a mastiť,ale záleží hlavne na genetike a treba dodržiavať pitný režim!Ja osobne používam tehotenský olej a nechtíkový balzám zo salusu www.mhslovakia.sk, veľa pijem,treba aby bola pokožka hydratovaná a ešte užívam kolafit,je to kolagén na kĺby,ale okrem iného pomáha udržať elasticitu pokožky,strie mám len na prsiach-tie som tam mala už pred tehu,inde zatiaľ nemám,tak uvidíme neskôr.Kámoške som ten olej tiež kúpila aj pri jej prvom tehu,ona nabrala 24kg a nemala strie vôbec,je to individuálne
Vichy ma super krem na strie🙂 mne sa neurobila ani jedna
@zuzulica nemastila som sa vobec mám tri deti pribrala som 14,15,17kg a strie nemám žiadne posledny synček sa narodil z porodnou váhou 4680g Podla mna záleži hlavne na elasticite pokožky ja ju mám vynimočnu.sestra sa mastila pripravkami vyvinutými na tento učel a popraskanu pokožku má snad všade a to porodila deti okolo 3kg pribrala 9kg.takže neviem neviem.Ja som ale priberala od prveho dna tehotenstva a sestra dost vracala prve mesiace 5kg schudla potom naraz vyskočilo bruško a už to bolo.
Naozaj je asi kazda pokozka individualna 🙂
@stanislava2 šak presne ako píšeš, ja som tiež písala,že záleží hlavne na ganetike,ale tie krémiky,pitný režim a podobné môžu aspoň trocha pomôcť,nie však u každého 😒
Je to naozaj o stavbe pokozky. Ak ju nemas dost pruznu, mozes sa "kupat" v najdrahsich olejcekoch a mlieckach, ak pokozka nevydrzi zvacsenie objemu, tak popraska. A niekto sa vobe nenatiera a ziadne strie nema. Ale kazdopadne natieranim nemozes nic pokazit 🙂
Mozem povedat ze nic nepomoze je to o elasticite pokozky o genetike.Ja som strie nemala po cely cas tehotenstva a to mam cely zivot problem s ekzemom a suchou kozou ale akonahle som malu prenasala zo dna na den som zacala praskat a to vsade na stehnach aj prsiach a to som sa fakt natiera zo vsetkym moznym nic nepomohlo malu som prenasala skoro 2 tyzdne a strie mam na cely zivot sice pomalicky blednu ale na zaciatku boli fakt strasne a strasne svrbeli.
@zuzio Ahojko, tak ja som si povedala, že krémy za 20 € kupovať nebudem, aj keď mi na bezstriovom brušku dosť záleží 😉 Som v 9. mesiaci a zatiaľ žiadna, ale počula som, že sa ti môžu urobiť aj po pôrode, takže vyhraté ešte nie je. Prsia sa mi zväčšili o dve čísla a tam je to tiež zatiaľ v pohode 😉 . No a používam na striedačku Dermacol ENJA hypoalergéény na strie (najlacnejší je v DM 5 €, NIVEA Q10, Sanosan na strie - ten krásne vonia 2,90, potom mám babylove mam z DM ale ten sa mi nepáči lebo je to olej, a veruže aj ten olivový som si dávala) Je mi to zatiaľ záhada, lebo moja mama je samá stria, tak uvidíme 😉
ahojte, ja som počas prvého tehotenstva používala od začiatku až do konca Elasti-Q (krém proti striám) a nemala som striu ani jednu, vlastne jednu na boku, ale aj tá po pôrode zmizla. Teraz čakám dvojičky, znova ho používam, brucho mám už obrovské, aj keď som len v nejakej polke (vyzerám pomaličky ako pred pôrodom, keby som čakala len jedno 🙂, ale zatiaľ striu tiež nemám. Uvidíme, ako to bude na konci tehotenstva, ale zatiaľ si ho neviem vynachváliť. Neviem síce, či je to tým krémom, alebo pokožkou, ktorá sa s tým dobre popasovala, ale musím si zaklopať ... natieram si brucho, prsia, aj boky, stojí síce 10 € (250 ml), na internete sa dá zohnať aj lacnejšie, ale s poštovným sa to vyrovná cenám v lekárni
JA SOM POUžíVALA OBYčAJNý DETSKý OLEJčEK TAKý MODRý A OSTALA MI LEN JEDNA MALIčKá 🙂
Ahoj, aj ja som pouzivala Elasti Q. Pocas celeho tehotenstva som nemala ani jednu striu. vytvorili sa mi ale po porode :(
ja som pouzivala tehot. olej od Welleda, nemam ziadne strie. Neviem, co je pravda na tej genetike, ale moja mama aj obe babky mali strie....
pozeram si diskusie na kremy, lebo som pribrala a schudla rapidne a naopak, tak som si kupila krem prosti striam od bepanthenu tak skusam teraz ten dufam ze pomoze
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzio myslím, že na strie nepomôže nič... ja som sa od 8tt až do konca natierala všetkým možným aj 4x denne... do konca 8 mesiaca som nemala vôbec žiadnu striu..a potom to začalo...popraskala som celá a urobili sa mi také pruhy, že ešte aj teraz vyzerám ako zebra... takže asi nič...