Popraskané žilky na nohách v 22. týždni

lulura
2. júl 2015

Ahojte baby. Chcem sa opytat ako sa da predist praskaniu ziliek na nohach. Som v 22tt a vcera kukam na koleno a cele modre.doteraz som pribrala 9kg,som denne na nohach,pracujem ako casnicka. Uz par rokov mam "ruzicu" na stehne ale to modre koleno ma vylakalo. Mam bezat k lekarovi alebo je daka masticka?

kiki68
2. júl 2015

nijako, zial je to jednak tou pracou co vykonavas, cize jedine sa hodit na rizikove a PN, ale hlavne je to hormonalne v tehu. Plus je teplo, leto takze dalsi faktor k tomu. Budes to riesit po porode laserom. Neboj spravia to krasne. Budes mat nohy ako predtym. Mne sa to tiez spravilo hormonalne, ja to mam od utleho veku, v tehu urcite skoncim ako mramorova socha krasne zilkovana, potom zase laser. Co uz...
Lekari mi povedali,ze keby sa to robi na tvari,tak je to horsie,ze tam sa musi na podrobnejsie vysetrenia, inak sa to berie ako kozmeticka vada, max poslu na cievne na kontrolu. Co som ja bola a povedali mi, laser alebo sa s tym zmierit. Skusili mi na dvoch miestach robit sklerotizaciu injekciou,ale vysledok hrozny.

regina8
2. júl 2015

@kiki68 a kolko ťa vyšiel laser a kde ti to robili ??? ... ja mám tiež nohy samé metličky ale my to máme dedičné 🙂

mizu89
2. júl 2015

@kiki68 aj mna by zaujimala cena 🙂 ja som pracovala ako cukrarka tiez stale na nohach a zilky mam asi od svojej 20tky ako som zacala pracovat.a zbavit voooobec ani maste nepomahaju ☹

kiki68
2. júl 2015

@regina8 ULK, je to na viac sedeni, zalezi aky mas rozsah toho. Vies je ine,ked si cela ako mramor a je ine ked mas nieco na stehne a lytku. Vtedy to vyjde o dost menej, cize sa zmestis do par desiatok eur.

Inak tie maste nepomahaju, baby ja som toho poskusala vela...chapete mne sa to od 12tich robi...potupne, zacalo to jednou mini na lytku v 12tich, mozno aj menej som mala. Potom v puberte sa to zvyraznilo a raz som brala HAK a behom noci prezilkovane cele nohy....iba mi ostalo teplo, tak divne, svrbeli nohy,rano katastrofa. Takze hormonmi sposobene. Kamoska si to tiez dala laserom, robi casnicku, takze tiez taky job. A krasne jej to spravili.

lulura
autor
2. júl 2015

No sla som rano radsej k lekarovi ,tak mi povedal ze na jesen sa to zlepsi a predpisal mi kompresne podkolienky,kt.neviem ci znesiem v horucavach.ja to mam asi aj dedicne,uz mam nabeh na krcove zily.moja mamina ich ma chuda strasne a mam obavy ze budem podobne vyzerat v jej veku. A dakujem baby za prispevky

kiki68
2. júl 2015

ak pracujes takto tak tie kompresne skus nosit kvoli krcovym zilam, na toto to nepomoze vobec. Ale aj tie krcove sa daju dobre riesit v dnesnej dobe. Bohu vdaka za laser a tie moznosti co mame dnes 🙂

lulura
autor
2. júl 2015

Ozaj.zabudla som sa lekara opytat ,ci lymfodrenaz by mohla byt napomocna.bo som chodila pravidelne,nic mi nebolo a teraz som mesiac nebola a zrazu zilky.ale to tie horucavy.aj dnes mame 32 stupnov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre