Pomohol vám Diazepan?

bianka0111
30. júl 2013

ahojte, tak sa nám to konečne podarilo...dufam, že toto tehotenstvo už úspešne dotiahneme do konca.Včera som išla k lekárovi s nepríjemným pocitom a bolestami v podbrušku a presne ako som si myslela, mám pootvorený krčok maternice - teda hrozí mi potrat...som v 9 tt...beriem utrogestan + magne B6 a včera mi dal lekár Diazepam...nájdu sa tu žienky, ktoré ho brali na začiatku tehotenstva? a uspešnost??
Dakujem

modrazaba
30. júl 2013

diazepam sa moze pocas tehotenstva? ved to je navykovy liek s obsahom benzodiazepimov. to sa fakt moze?

bubinko83
30. júl 2013

@bianka0111
@modrazaba diazepam neni na ukludnenie? mne to davali v nemocke v tretom trimestri vraj na ukludnenie.

majkuska
30. júl 2013

Nejde nahodou o Duphaston? Diazepan sa urcite nemoze.

brumka
30. júl 2013

diazepan co ja viem je proti febrilnym krcom a niesom ista ci to neuzivaju epileptici, je to nebezpecny liek kde hrozi predavkovanie. asi myslys iny liek nie?

modrazaba
30. júl 2013

@bubinko83 ano je na ukludnenie, ale je to psychofarmakum a pre buducu mamicku by mohli dat jemnejsie lieky, len si myslim, mozno je to OK v malych davkach.

bubinko83
30. júl 2013

@modrazaba mna prijali do nemocky s vysokym tlakom a dali mi na noc diazepam .Asi si mysleli že som nervna alebo čo.Ale ja som bola v klude len tlak 200/100

zuzanockamt
30. júl 2013

@modrazaba ked to davaju aj malym detom, tak asi moze aj tehotna 😒 ... ja mam doma od lekarky, vraj ako prevencia proti febril. krcom, ale nedala som - aj ked mal syn horucky 40-41 ... mam voci tomu lieku respekt

modrazaba
30. júl 2013

@zuzanockamt ja tiez, 😉 raz som si ho dala ako netehotna a hned som bola v naladicke 🙂

zuzanockamt
30. júl 2013

@modrazaba mne ho dali pred operaciou hned rano, mali ma robit okolo obeda, tak som si fajne pospala a na obed, ked som isla na operaciu som uz bola cula 😀

bianka0111
autor
30. júl 2013

Nie určite sa jedná o Diazepan....odpisujem až teraz, pretože každá dávka ma uspí....

bianka0111
autor
30. júl 2013

@modrazaba ano je na ukludnenie, zrejme aj svalstva, utrogestan mi nezabral, tak teraz mi ktomu pridal aj diazepan a okamžitu PN s kludom a ložkom ☹....no mna by skor zaujímalo, či je tu žienka, ktorá aj napriek užívaniu Diazepanu tehotenstvo nezvládla...

svano
30. júl 2013

Ja som ho brala keď mala prísť svokra. Pomáhal.😀😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre