Polyhydramnoin v 24. týždni tehotenstva s dvojičkami

zuza1605
23. aug 2022

Dobry den mate niektora skúsenosť?
Som v 24 týždni čakám jednovajecne dvojičky včera mi lekár na kontrole povedal ze mam veľa plodovej Vody a posiela ma do LC na väčšie Sono ze by to mohol byť problém a mohla by som predčasne porodiť.

liloastitch
23. aug 2022

Pokiaľ je vody priveľa a ohrozuje mamičku alebo dieťa zvykne sa pravidelne odoberať. Mame pri dvojickach odoberali vodu raz týždenne cca, od nejakého 30tt až do pôrodu, mne odobrali raz väčšie množstvo, mali v pláne opakovať, ale o pár dní som rodila akútnou sekciou tak to už nebolo potrebné. Čo sa týka ohrozenia mne lekár hovoril, že hrozí prepadnutie pupočníka. Mňa to obmedzovalo hlavne pri pohybe, mala som fakt obrovské a ťažké brucho, rovnako mi to spôsobovalo problém s obličkami. Bábätku to podľa doktorov v mojom prípade nijak neškodilo. Inak som kvôli tomu takmer vôbec necítila pohyby

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch zatiaľ ťažkosti nemám. Nohy mi akurát opuchaju a nevládzem toho veľa občas také tlaky zo spodu inak sa to dá zvládnuť. Lekár mi vôbec o tej možnosti ze sa dá voda odoberať nepovedal hneď len to ze hrozí pôrod

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 ono je to už taká posledná možnosť, tiež to má nejaké riziká, hrozia pri tom komplikácie, mňa pri tom chytili kontrakcie,
ale ak to má pomôcť tak to robia ( je to v podstate amniocentéza) . Mne na prvý krát odobrali tej vody veľa ( 2 hodiny som ležala s ihlou v bruchu a vypúštali postupne cca 2 l). Mame to zas odpúštali po menších množstvách.

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch to mi je jasne ze to prináša aj komplikácie. No ak nebude iná možnosť tak to podstúpim

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 ak nebude iná možnosť isto ti to navrhnú, prv sa však zisťuje príčina vzniku a pokiaľ je liečiteľná tak sa lieči.

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch áno chápem no príčina môže byť aj ta ze testy s genetiky som nemala dobre mala som zvýšené riziko na DS poslali mi na amniocentezu no som odmietla

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 áno, väčšinou býva problém na strane plodu. U mňa to tak bolo tiež aj u mamy.

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch ak sa môžem opýtať ale narodili sa vám teda zdravé deticky? Myslím mamke

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 jedna z dvojičiek mala vrodené vady srdca aj močových ciest, bola operovaná hneď po pôrode, teraz je to zdravá pubertiačka, druhá bola zdravá. Môj syn mal žiaľ ťažkú diagnózu,jemu sa pomôcť nedalo.

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch to ma veľmi mrzí. Mne doktor na Sone tvrdí že vyzerajú byt zdravé ale to sa nedá určiť len podľa Sona

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 áno, aj keď sú soná dnes kvalitné, nie sú 100%. Pre mňa napríklad bolo dôležité podstúpiť aj amnio, vedieť o diagnóze dopredu je lepšie. Aj zajtra idem na amnio a pritom toto bábätko má výsledky ukážkové. Ale už nechcem nič zanedbať

zuza1605
autor
23. aug 2022

@liloastitch úplne vám rozumiem druhý krát by som bola už aj ja vo všetkom opatrná a tiež by som isla. No ja som si povedala ze ak aj ma mat ten Dawnom tak sa nič nezmení ze babo si neham tak preto som na amnio nešla. Bála som sa ze budu potom komplikácie. A to sú aj bez toho😔

liloastitch
23. aug 2022

@zuza1605 my sme bábätku tiež dali šancu napriek diagnóze, neuvažovali sme nad ukončením, ale chceli sme byť pripravení. Chceli sme vedieť aká je šanca, aké sú vyhliadky a pod. Rovnako to veľmi pomohlo lekárom. Dopredu sa vedeli pripraviť na samotný pôrod a možné komplikácie s ním spojené. Gynekológovia pekne spolupracovali s neonatologiou, na všetkom boli dohodnutí , na sálu k pôrodu išli skúsení lekári, ktorí boli v tú chvíľu na daný stav bábätka pripravení, čo bolo naozaj dôležité. Keď som si zvážila všetky pre a proti amnio nebolo o čom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre