Polyhydramnión v tehu

lola1003
7. dec 2022

ahojte xcem sa vás opýtať či máte alebo ste mali v tehotenstve problém s miernym nadbytkom plodovej vody doktorka mi to kontroluje s tým že je jej viac ale citujem žiaden extrém babo sa však neuveriteľne hybe non stop plavé stále ho cítim musím ležať lebo mám mäkký krcok beriem magnezium máte s tým niekto skúsenosť ?

trgypadl
7. dec 2022

@lola1003 na morfo uzv v 20.t.t. Si bola??

lady_hurts
7. dec 2022

@lola1003 áno, mala som tiež niečo nad normu a všetko bolo nakoniec v poriadku, malý zdravý (klop, klop).

lola1003
autor
7. dec 2022

@trgypadl bola dokonca u dvoch rozdielnych pre potvrdenie plus trisomy test za 600 eur čo sa pripláca

lola1003
autor
7. dec 2022

@lady_hurts a neviete aké hodnoty ste mala nad normu ? mne to nepovedala ale xcem sa opýtať a neriešil to dr u vás nejako ? alebo nejaké vysvetlenie prečo by to malo byt takto ?

lady_hurts
7. dec 2022

@lola1003 presne hodnoty si už nepamätám, len viem že to bolo mierne nad a tiež ma to znepokojilo. Bola som u Grochala v 20tt a tam som mala všetko ukážkové a keď som šla v 30tt, tak len skonštatoval, že mám trošku viac vody a neriesil. Ostatné bolo všetko v poriadku, myslím, že ak by bol vážnejší problém, mala by som aj iné tazkosti.

lola1003
autor
7. dec 2022

@lady_hurts no veď to že mne akurát tak mäkne krcok a že sa môže skrátiť preto ušiť ležať a brat magnezium a vydržať do januára ale zaujíma má skôr či je babo ok lebo na nete hrôzostrašne scenáre pisu plus že hrozí predčasný pôrod a prepadnutie pupočníka cisarak a pod preto pre istotu ležím ale vibec som si to do včera neuvedomovala doktorka to nejako neprezentuje ako zásadný problém tak dakujem za vašu skúsenosť

lady_hurts
7. dec 2022

@lola1003 ešte toľko k tomu - pozerala som si aj vyjadrenia doc Zahumenskeho k tejto problematike na nete, kde tvrdil, že v drvivej väčšine prípadov to neznamená nič, skús popozerať, lepšie to budeš mať vysvetlené ním. Potom som čítala aj také názory, že keď žena je viac sladkého, z toho sa tvorí viac vody - ale nakoľko je toto tvrdenie pravdivé, netuším.U mňa to síce bolo tak, že už v poslednom trimestri som jedla všetko za radom, ale že by som sa prejedala sladkým, to určite nie. Jediné také vážnejšie, čo mi ešte Grochal spomenul, že dieťa po pôrode môže mať nejaký problém s priechodnostou čriev, ale to aj tak zistis len po porode a aktuálne ti je zbytočne sa tým zatazovat. Čítala som aj skúsenosti žien, ktoré mali naozaj veľa plodovej vody a deti boli v najlepšom poriadku. Čiže nezatazuj sa tým zbytočne teraz, uvidíš všetko bude ok 🍀

lola1003
autor
7. dec 2022

@lady_hurts áno zahumenskejo som citala kedze som u neho rodila prvé 🙂 ale nič konkrétnejšie som sa nedozvedela no hej zbytočne polemizovať no sladkého si myslím že jem vela aj muž mi to hovorí tak neviem … dakujem aj tak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre