Polygynax v 33. týždni

14. dec 2022

Ahojte, mam zlty vytok po dnesnej kontrole u lekara zhodnotil ze treba preliecit.. predpisal mi tieto tabletky. POLYGYNAX Je pisane ze sa nesmu uzivat v tehotenstve. Prosim Vas moze sa nieco babetku stat? 🙏 uzivala ste ich niektora a vsetko bolo ok? Stery mi bude brat az buduci tyzden. Mam uzivat 7 dni

pinkgirl
14. dec 2022

V letáku je to uvedené, pretože sa nerobia klinické štúdie liekov na tehotných ženách a farma firmy sa týmto výrokom kryjú. Ale tvoj lekár je skúsený praktik a zo skúseností vie, čo ti môže a nesmie predpísať. Dôveruj lekárovi a užívaj lieky podľa jeho doporučenia. Nie je dôvod na obavy, neliečený zápal má vyššie riziko pre dieťa ako liek, ktorý ťa vylieči.

autor
14. dec 2022

@pinkgirl v poriadku len vsade pisu ze sa nesmie a existuju aj ine nahrady ... a co som nasla pisu toto ...ototoxický účinok na plod... tak tomu nerozumiem

nevenka
14. dec 2022

Brala som pri vsetkych 3 detoch, kedze Macmiror mi nezaberal. Poslednykrat sj pamatam, ze mi to predpisal primar v nemocnici, kde som isla rodit, aj sesternici. Deti su ok.

autor
14. dec 2022

@nevenka cize ten liek je silnejsir cize zaberie rychlejsie.. ked Vam ten prvy nezabral ... co som na internete citala nedoporucuju ho lekari 🤷‍♀️

nevenka
14. dec 2022

Nie silnejsi, ma ine ucinne latky, na vsetky bakterie proste nezabera stale dokolecka to iste. Verila som lekarom.

nevenka
14. dec 2022

Lebo pri prvom som nemala prelieceny zapal, ani antibiotika mi nestihli dat do zily pred porodom a maly musel po porode na treti den hned na JIS-ku a ATB do zily. Hrozila mu sepsa. Tak si vyber.

autor
14. dec 2022

@nevenka dakujem pekne.. vies kedze moj doktor ma ma uplne na haku ... zo spodu ma nevie ani pozriet ... hlavna vec ze v 32tt ma uz posiela do nemocnice do rizikovej poradne koli CS 🤷‍♀️ ale musim sa najprv preliecit a potom tam idem ... povedal mi ze babetko po narodeni moze mat problem spojiviek ... inak nic mi nepovedal viac..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre