Ahojte baby. Som cca 6tt a zistila mi doktorka že mám hematóm a je veľmi veľký tak mám obavy síce zatiaľ nesplnil ani nekrvacam aj keď neviem či je to zrovna dobre lebo by som chcela aby sa ten hematóm vypravil alebo odišiel niekam do teplých krajín. Samozrejme mi doktorka predpísala kľudový režim len som chcela vedieť ake polohy ležania sú vhodné pri takomto stave. Či musím čisto ležať rovno na chrbáte alebo musím mat podvihnutý zadok, či môžem mať aj polosed alebo sedieť opretá o posteľ. Ďakujem za všetky rady, ktoré mi poskytnete pretože ja sa v tomto vôbec nevyznám a chcem aby bolo všetko v poriadku. 😊
@viktoria1425 ďakujem ti veľmi pekne 😊 hej to som počula že na ľavom boku je najideálnejšia poloha len sa nedá stále ležať tak isto 24h denne 😅
@simiii24 zatial mozes spavat aj na chrbate a od 2.trimestra uz by sa malo len na boku
Co sa tyka hematomu neviem ci si nejake polohy vhodnejsie ako ine. Inak ja lezim na chrbte alebo na boku, na bruchu som prestala po par tyzdnoch lebo mi to bolo neprijemne. Na boku dlho nevydrzim a na chrbte zas neviem spat tak sa prehadzujem hore dole. Na chrbte neodporucaju spat lebo ti moze prist zle, ale ak ti je to pohodlne tak kludne. Ja som do 34tt v pohode prelezala aj pol dna na chrbte, teraz v 35 uz ma bolia krize tak dlho nevydrzim, ale aj tak sa stale zobudim na chrbte😁
Ja som cele tehotenstvo prelezala na chrbate 😃 to som lezala od 9tt az do porodu 38tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simiii24 čo sa týka mimča a spania tak viem toľko (prikladam foto) ale či treba niak špeci ležať kvôli hematómu by som sa spýtala doktora či je to potrebné 🙂