Ahojte. Už dlhšie sa otváram, ale do minulého pondelka to bolo viacmenej bez bolesti. Od pondelka mám bolesti, nie pravidelne, ale dosť časté, aj v noci, aj cez deň...nález vo štvrtok bol CS 8, otvorená na 4cm, hlavička nalieha, hrdlo 0.5cm...doktor v nemocnici mi povedal, že ešte je skoro na to, aby mi nejak pomohol. Odkedy je možné trochu to popohnat? Od štvrtka sa to zrejme ani nepohlo, jedine mi odišla zátka. Inak stále nič, len bolesti. Zajtra som už 38tt.
@patka27101999 jedine skusit nejake babske recepty. Lebo to uz je take knap na 4cm chodit otvorena. Mozno skusit alchemilkovy caj alebo ten kokteil zo skorice, zazvoru, trosku sektu ci ako to kombinuju a potom sex, ten prostaglandin to moze viac otvorit. Tiez pohyb teoreticky ako taky.
@miskamicha zátka mi začala odchádzať v piatok. A ešte stále spinim, sem tam zo mňa niečo vypadne...
Tak ja neviem, ci v 37.tyzdni treba nieco ponahlat... len si davaj dosledne pozor na hygienu, ziaden sex, ziadne kupanie... , mne malej vystupali streptokoky kvoli odijdenej zatke, sa to tahalo kym sa porod spustil par dni a narodila sa v 35.tyzdni uz s horuckou.
Babské rady som už skúsila všetky. Malinik pijem na litre, tonic som už mala, umyla okná, nesetrim sa...sex to nie je žiaľ reálne. viem, že 9.m je ťažký pre každú, ale ja už ani chodiť nevládzem, ako je malý dole+ mám 3r syna, o ktorého sa musím starať
@patka27101999 no vidis..nesetris sa..tak este vydrz...nic neponahlaj
@miskamicha áno rada by som nič neponáhľala, ale bohužiaľ, nevládzem už fungovať skrz bolesti, takže potrebujem, aby to skončilo. Preto sa pýtam, v kolkatom týždni mi už reálne môžu pomôcť.
@patka27101999 hlavne povedz o tom lekarovi... od 37+1 je babo povazovane za donosene ak ma na usg viac ako 2 kg tak potom mozes nieco skusot..ale su zeny ktorym nepomoze nič...a este prenasaju... porad sa s lekarom verim ze pomoze
@patka27101999 ja som to mala podobne ako Ty. Potom som šla na kontrolu do nemocnice v 38+2 a to som bola už na 8 otvorená, bolesti žiadne. Vtedy doktorka povedala, že už ma nemôže pustiť domov. Dohodli sme sa, že mi pustí vodu. Tak sa aj stalo. Pustila vodu a za 20 minút už bol malý na rukách. Manžel ledva ledva dobehol.
@jankalukasova ja mám bolesti. Len to, že bohužiaľ nie pravidelne. Zajtra som 37+0, a už sa asi nepohnem bez riešenia. Som naozaj vyčerpaná z tohto celého. Malý ma podľa sona cca 2850g v 36tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@patka27101999 mne ked odisla zatka porodila dom do 3 dní...v den porodu 38+1