Pokles tlaku v tehotenstve

6. feb 2024

Ahojte, od začiatku tehu si pravidelne meriam tlak a samozrejme mi ho merajú aj na poradniach…vždy som mávala tlak okolo 120/80-130/90…nedavno som začala mať mdloby, rozmazané videnie, studené končatiny, búšenie srdca a proste divné stavy pred očami a sťažené dýchanie…tlak zrazu cca 110/70..pýtala som sa dr. odporučila mi každý deň jednu kavičku, dávam si ale aj tak je tlak nízky…dnes dokonca po vypití kávy ešte nižší tlak 🙄🤷‍♀️ Nemáte skúsenosť niekto? Čo vám pomohlo, alebo čím to bolo spôsobené? Vďakaa 🙂

Napadlo mi, že od vtedy pijem zelený jačmeň a užívam pravidelne magnézium Magnerot 2x1tbl (dovtedy som brávala, ale dosť nepravidelne) môže to spôsobovať pokles tlaku? Vďaka.

tanyan
6. feb 2024

Káva často tlak síce zdvihne, ale následne tlak poklesne ešte nižšie.
Magnézium pôsobí na stabilizáciu tlaku (vysoký by mal byť znížený a nízky zvýšený.
U mňa boli najväčšie problémy v súvislosti s nízkym tlakom vtedy, keď som mala nedostatočný alebo nepravidelný príjem tekutín a cukru...

autor
6. feb 2024

@tanyan ja vypijem aj 3l vody denne, na to si dávam extrémny pozor..cukor príjmam tiež viacmneje pravidelne, ale test na tehu cukrovku ma ešte len čaká…neviem fakt ako si pomôcť..je to nepríjemné..

stanulienkat
6. feb 2024

To nie je nizky tlak. To je normalny tlak.

autor
6. feb 2024

@stanulienkat 🙈 ja viem, ale u mňa je to proste nižší tlak ako štandardne…sama lekárka mi povedala, že ja s mojim tlakom takýto pokles určite môžem pociťovať…už mi tak prišlo zle na ulici, tak nerada by som to riskovala ďalej v tehotenstve🤷‍♀️

stanulienkat
6. feb 2024

To nie je taký výrazný pokles zo 120/80, tlak čo opisujes je úplne normálny. Zle ti môže byť z toho, že si tehotná, sú to veľké hormonálne zmeny, dieťa ti môže tlačiť na rôzne orgány. A takisto píšes, že užívaš magnézium- aj to ti trošku zníži tlak a nie že zvýši, ako písal tu hlúposť niekto vyššie. Na tvojom mieste by som vyradila zelený jačmeň a podobné hlúposti.

autor
6. feb 2024

@stanulienkat zelený jačmeň pijem zhruba 2 roky a vďaka nemu mám aspoň kopec energie a po rokoch dobré hodnoty železa aj teraz v tehotenstve 🙏 ďakujem, zajtra idem k svojej dr., tak snáď to preverí nejako…

pininka1
6. feb 2024

@stanulienkat nemáš pravdu, ja som mala v tehotenstve to isté, niekomu stačí ze sa len trocha zníži tlak od normálu a nie je mu dobre. Ja som mala.take závrate akoby som cely deň bola na kolotoči, a to celé tehotenstvo. Mam aj mimo tehotenstva tlak 110/70 a stačí ze mi spodný klesne na 65 a už sa vsetko so mnou točí. Tiež mi je zle keď mám 130/85 co je u niekoho úplne normálny tlak. Aj kardiologicka mi povedala ze niekomu vadí aj minimálna zmena tlaku.

stanulienkat
6. feb 2024

@pininka1 ale ona ma teraz veľmi veľa zmien v organizme. Podľa mňa sa nedá jednoznačne určiť, že jej je zle z toho tlaku. To môže byť aj veľa iných dôvodov.

pininka1
6. feb 2024

@stanulienkat no ja som to mala vo všetkých troch tehotenstvach, väčšinou aj lekári to pripisujú tomu tlaku, nakoniec som si 5krat denne musela merať co mi ku koncu skakal hore dolu a hlavne aj kvôli tepu ktorý som mala 120

autor
6. feb 2024

@pininka1 noo presne takto sa cítim aj ja..všetky výsledky mám v norme, nič telu nechýba, všetko ok..pitný režim dodržiavam, pohybu mám dosť od začiatku tehotenstva…reálne fakt nič nové u mňa nie je, ale ten tlak nejako poklesol a ja to veľmi pociťujem…sama dr. povedala, že niekto reaguje aj na minimálnu zmenu tlaku, tak ako píšeš aj ty…zrejme mi to nerobí dobre..len neviem čo na to a ako si pomôcť

betulinka1
6. feb 2024

Ako prva pomoc slaná voda. Normalne si das pohar vody a das tam 1/2 malej lyzicky. Skus v tych 3 litroch vody vypit aspon 1 liter mineralky, neber magnezium, znizuje tlak. Minule v jednej diskusii dali typ na hroznovy cukor, ze mat v kabelke a ked sa zacne tlak znizovat, si dat cukrík. Este som neskusala, lebo stale zabudnem kupit. Ja som pila dve kavy, nesku ale iba za malu lyzicku rano a druhu poobede. Ale mala som nižší tlak ako ty.

pininka1
6. feb 2024

Mne žiaľ nepomohlo nič, najhoršie to bolo v druhom tehotenstve kde ma musela nechať na PN, lebo aj keď som sedela videla som len kruhy pred očami. Treba veľa piť, magnézium som brala až ku koncu kvôli kontrakciam a kávu jednu som si tiež davala

domka222
6. feb 2024

110/70 je nízky? Ja som počas tehotenstva mala občas 80/60 a aj nižší

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre