ahoj mam casto problem s mocovimi cestami pouzivam urinal. No momentalne som v 14 tt cakame dievcatko vysetria mi prosim na pohotovosti moc nech viem na com som, alebo musim ist az v pondelok k obvodnej?
Na pohotovosť patria akútne stavy, ty nie si akútny stav, v pondelok k dr. Jedine ked by si mala extrém bolesti, krce a teploty
@sajmonka_1216 ja sa nepytam na vas nazor otazka znie vysetra nevysetria :D treba citat s porozumenim ;)
Na pohotovosti max s papierikom co viea aj doma urobit sama kde zistia ci mas ok cukor, bielkovinu krv v moci.
Rozbor mocu robi labak, to nieje na pockanie takze skor nie.
Určite nie. Ešte ťa aj dobre zdrbu a opravnene
Ja osobne som bola v Po monoblok pohotovosť ale nebola som tehotna bola som 4mes po pôrode.
Moč mi brali cez cievku.Ja tiež často mám zápale a urinal mi nepomozeaz antib.
Ale v prípade tehotenstva možno že zoberú len moc do skúmavky a dajú vysetrit
Ak je to akutny zapal tak smer pohotovost, aj u tehotnych vie spraviť poriadnu sarapatu... Urinal nestačí //PA
Ano vysetria ak mas momentalne problem, bezne papierikom ci je v moci krv alebo bielkoviny
Ak máš tieto problémy odporúčam kúpiť si indikačné papieriky domov, ja ich tiež mám doma, je to super na takéto orientačné vyšetrenie, nech zbytočne nepanikaris. Na pohotovosti ti tiež viac nezistila ako ukáže ten papierik.
Presne kvoli takym ako Ty musia ludia v skutocne akutnom stave dlho cakat kym ich na urgente osetria, a zdravotnici co tam robia su pravom nasrani
Áno vyšetria
A teraz máš nejaké problémy? Myslím dnes.
@leni1977 no nemozem cikat zacalo to vcera vecer a nepricetne ma pali ked uz. Ako ja som urinal pouzivala ked som nebola tehotna tam pise ze ho nesmu tehotne preto som sa pytala ci mi vedia pomoc na pohotovosti, alebo musim vydrzat do pondelka...
Si tehotná nemôžeš ísť na malú potrebu určite choď na pohotovosť.
Do pondelka môže byť ešte horšie.
Na pohotovosti by ti vedeli nasadiť antibiotiká. Ja som v 32. tt začala mať trhavé bolesti v krížoch, bola som na wc a začala som cikať krv, ja som sa zľakla, že idem predčasne rodiť, letela som na gynekologickú pohotovosť, lekár ma vyšetril a bolo všetko ok čo sa týka tehotenstva, no vzali mi aj moč, otestovali a aj si ma nechali v nemocnici s tým, že mám zápal močového mechúra. Ráno som išla na urológiu, tam ma cievkovali, vyšetrili, spravili sono obličiek a týždeň som tam ležala s tým, že som dostávala antibiotiká v infúziách.
Ale tie posledné dva mesiace som bola takmer v kuse na antibiotikách lebo mne sa ten zápal vždy po dvoch - troch dňoch vrátil, malý mi tlačil na obličku a tá prestala pracovať. Dvakrát v týždni som sa musela hlásiť v nemocnici na urológii na kontrolu až do pôrodu. Ešte aj na pôrodnej sále mi tiekla infúzka s antibiotikami ako mi robili cisársky lebo som mala aj vtedy zápal.
Kľudne na tú pohotovosť choď, ja viem dobre aké je to bolestivé a nepríjemné, čím skôr dostaneš liečbu, tým lepšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ked s tým máš problém často a nie je to nič akútne, tak by som počkala do pondelka.... na pohotovosť patria akútne stavy