Podstúpili ste röntgen pľúc v 28. týždni?

iwussa
18. jún 2014

Ahojte som v 28tt a vykasliavam krv, na plucnom mi okamzite spravili RTG pluc. Doktori sa radili aj gynekologovi som volala a povolil mi to. Snímok robili zozadu a dali mi aj olovenu vestu. Ubezpecili ma ze dietatku sa nic nestane. Mate niektora skusenost?

leeenka26
18. jún 2014

Nemam osobnu skusenost, ale ak vykasliavas krv, tak zrejme to bolo naozaj nutne. Co viem, tak rtg ziarenie je velmi riskantne hlavne v prvych 12.tt kvoli vyvoju organov. Vtedy je to naozaj nebezpecne, moze byt plod poskodeny. A ako ti dopadol snimok? Uz vedia, alebo maju podozrenie preco si vykasliavala krv?

rendicka
18. jún 2014

nie ale moja maminka keď ma čakala tak v 4m a bolo to pred 32rokmi vtedy boli RTGčká horšie..ak ťa dobre nasvietili a dali správne zásteru tak dieťatko ochránili...ja som v 28tt. schytala v práci od pacientov chlamýdiový zápal :( ale ATB som si nenasadil akrolidy a chinolóny aj tak v tehu nemôžem..

aristka
18. jún 2014

buď si istá ,že ak je vážny zdr.problém tehu matky to jest nejaká inf.je to omnoho viac zaťažujúcejšia ako jedna dávka rtg žiarenia ,na bruško ti dali vestu ,žiarilo sa lokálne ,bábo to v poho prežije bez následku ,len ty sa vylieč a daj do poriadku ,aby bábo bolo ok...

tova
19. jún 2014

robili mi ct pluc v 2 mesiaci s dvojickami este aj tu hnusnu latku mi pichli do zily, tiez mi dali vestu, deti su zdrave, ziadne poskodene organy ani nic nemaju.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre