Ahojte, mám podozrenie, že mam suchý zápal pľúc, svokre to necely mesiac dozadu diagnostikovali aj s bronchitidou ale neliecila to behala kade tade a ja som myslela ze uz je ok tak samozrejme som knej chodila ako na klavir..
No a teraz tak kašlem že mi ide roztrhať pluca a stale sa to zhoršuje mam pocit ze vnich mam žiletky 😭.. na začiatku tyzdna som mala aj triašky, malatnosť, nevolnosť mam aj doteraz aj bolesti hlavy, ale v podstate mi nič okrem toho kašla nieje. Myslite ze mam isť na pohotovosť? Môžu si ma tam aj nechať alebo ma pošlu hneđ domov s paralenom? Som v 25tt
V tehotenstve by som neriskovala taky kasel a minimalne isla na pohotovosť. Pochibujem,ze na toto popisane bude stacit paralen. Pochibujem o hospitalizacii, skor by som stavila na atb. Ale pre dietatko netreba nic podcenit, taky kasel velmi vycerpava. Skore uzdravenie prajem
Ach no chcela som sa tomu vyhnuť 😞 ďakujem vam
ono to môžu byť aj pľúcne chlamýdie alebo mykoplazmy, smer lekár
Vzhladom k tomu ze su vsade chripky a virozy tak to kludne moze byt viroza. Obe moje deti uz 2 tyzdne kaslu ako strhane, ako laik by som povedala ze zapal pluc ako vysity a nakoniec je to skareda viroza. Treba urcite nachat vysetrit crp a nasadit vhodnu liecbu na ten kasel. Ale to sa dalo riesit aj u svojho obvodneho lekara.
ahoj ja som ho mala, absolútne nepočuteľný pri vyšetrení a potvrdený rtg ale neviem, či by tehotnej rtg robili. ja som skončila na infekčnom a kašeľ poriešili až na pľúcnom. Mali sme už aj chlamýdie a mykoplazmy - to zistia z krvi. Určite smer doktor.
A čerstvá skúsenosť, to čo začalo ako chrípka pred dvoma týždňami, dnes už dávno bez teploty, sinupret, vincentka, yabro, crp nízke a rtg dutín, že zahlienené otrasne a už aj priedušky chytené. Malá bola ako na hojdačke. Tri dni zle, potom dobre, potom ucho, ale iba zaľahnutie zistili, potom dva dni dobre a zas nočný kašeľ zrazu a celé na prd. Teda atb. nakoniec. CRP ten obraz len doplní. A to už dva týždne je doma. Je potrebné určite komplexné vyšetrenie, ale to môže zhodnotiť len lekár.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Keďže si tehotná, tak s takým silným kašľom by som k lekárovi išla. Radšej zbytočne, ako si niečo potom vyčítať.