Podozrenie na histamínovú intoleranciu v tehotenstve

jessica1996
5. mar 2015

Mam podozrenie na histaminovu intoleranciu. Uz od zaciatku tehotenstva trpim tehotenskou dermatidou a svrbenie, zihlavka a ostatne priznaky mi prichadzaju a zhorsuju sa pri jedle ktore obsahuje histamin. Citala som aj ze aku dietu by som mala drzat, teda ktore potraviny radsej vynechat, avsak tych je naozaj velmi vela, histamin obsahuje takmer kazde jedlo. Toto som zistila az v nejakom 25tyzdni, dovtedy som jedla vsetko a trapila sa a skriabala az do krvi, v noci som nespavala kvoli svrbeniu a cele dni potom mala problemy s tlakom, nemohlo nieco z toho babetku ublizit ? ... Mate niektora podobnu skusenost v tehotenstve? Ako to bolo s vami potom po tehotenstve ? Zmenilo sa nieco ? Ostalo vam to ? Dakujem.

katy1979
5. mar 2015

pridaj sa na fb do skupiny histaminova intolerancia. myslim ze aj tu je tema.
mozno to po porode zmizne mozno nie. jest mozes. daj si dietu na zaciatku a postupne pridavaj potraviny podla toho uvidis co ti robi zle a co nie.

amouramour
5. mar 2015

tak mas podozrenie alebo potvrdenu HIT?ono prave pocas tehotenstva by mali byt troska miernejsie priznaky...skus pozriet liek Daosin zda sa mi, ze v tehotenstve by sa mohol uzivat

vintage_lady
5. mar 2015

@jessica1996 Ahoj, aj ja mám HIT. A už som mala aj počas druhého tehu, tak ak ti môžem odporučiť, túto diétu dodrzuj, lebo sa môžeš začať dusiť, a aj bábätku sa to môže stať. A teraz nemôžeš dostať ani dithiaden, prednison ani hydrokortizon. A ver mi, viem aké je to na prd, hlavne teraz, keď na niečo dostaneš chuť. 😀

jessica1996
autor
5. mar 2015

@amouramour ja som napisala ze mam len podozrenie, pretoze prave tie potraviny ktore su pisane vtych histaminovych dietach mi sposobuju svrbenie najviac... len som sa nikde nedocitala ze by sa to prejavilo v tehotenstve, tak sa bojim aby mi to neostalo lebo je to strasne...@vintage_lady mne povedali ze dithiaden mozem... aj ho berem aspon vecer nech sa vyspim aspon trocha..

vintage_lady
5. mar 2015

@jessica1996 oukej, to naozaj neviem posúdiť, nie som lekár 😀 vela šťastia na zvykanie HIT a pevné nervy 😀

amouramour
5. mar 2015

@jessica1996 a preco ti neurobili testy?robia sa len odbery krvi na zistenie, to by si v pohode zvladla a vedela by si na com si...a pecenove testy mas ok?

jessica1996
autor
6. mar 2015

@amouramour pretoze to len ja sa doma domnievam ze by to nieco take mohlo byt, nehovorila som o tom este zadnemu lekarovi, ja len uz asi vela citam a nahovaram si setky mozne diagnozy lebo uz som z toho svrbenia nestastna a vsetko co sa docitam ze by to z toho mohlo byt tak si to pripustam ze urcite to mam aj ja, aj to aj to .. ale uz asi kaslem na to, prestanem citat, nic mi neni, som zdrava a basta.. ale aj tak dakujem baby ... a inac pecenove testy si teraz chcem dat spravit lebo tie vraj ked nie su dobre tak to moze uskodit babetku... tak dufam ze nie..

elliie
1. aug 2023

@jessica1996 ahoj, mám to isté čo píšeš ty .po pôrode ti prešli príznaky intolerancie??? A po koľkých dňoch ?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre