Ahojte dnes som išla pre výsledky mi robili2 screening som v 16 týždni a mám 17rokov. Prvý test mi vyšiel negatívny a druhý pozitívny na Downom syndróm 1:25 posielajú má na genetické vyšetrenie lenže mi to nesedí pretože v rodine nemáme nikoho chorého ani moj priateľ a čítala som že väčšine žien vyšiel test pozitívny a pritom mali zdravé bábätko neviem čo ďalej a je tohrozné....Prosím vás máte niake skúsenosti ? Ešte lekar mi povedal či sa nepomýlili v labaku že mu to nesedí že to majú nad 30r...
@nikoleta0101 geneticke "vysetrenie" spociva skor v rozhovore.. odporucia ti platene krvne testy (trisomy, nifty) alebo amniocentezu, vsetko vysvetlia.. odporucam absolvovat rovnako ako kolegyna vyssie..
@cokolada_876 ty mi radsej odpovedz v tvojej teme na downa.
@nikoleta0101 to, ze nemate nikoho v rodine, neznamena, ze babo nemoze mat downa.
Daj si spravit tripple testy alebo nifty testy
To ze v rodine nie je, neznamena, ze je automaticky vyluceny u vas - skusenosti. Kazdopadne, na genetiku chod, porozpravate sa, povedia ti moznosti a rozhodnes sa.
Predpokladám že toto ti vyšlo z triplle testov v 16tt.
Buď si zaplatíš trisomy alebo nifty test. Amniocentéza, alebo sa urýchlene objednaj na 3/4D k nejakému odborníkovi.
@nikoleta0101 este ma napadlo. Zapisali ti dobre tyzdne tehotenstva?
Lebo aj to vie urobit dost sarapatu.
Ale neboj, su tu aj mamicky, ktore mali 1:2 a babena maju zdrave.
@nikoleta0101
1 z 25 s rovnakými výsledkami bude mať postihnuté dieťa, 24 z 25 zdravé. Ak chceš vedieť situáciu, choď na amnio alebo Trisomy či Nifty testy. Dovtedy to bude proste ruská ruleta.
Postihnuté deti sa môžu narodiť mladým aj starším ženám, aj keď u tých starších je vyššia pravdepodobnosť.
@nikoleta0101 ahoj môžem sa tá spýtať ako si dopadla mám podobný prípad
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
pre istotu, radšej na tie testy chod. To že vy ani priateľ nemá nikoho chorého, to neznamená, že vy dvaja nemôžete mat dieťa s down syndrómom.