Podozrenie na Downov syndróm u 17-ročnej rodičky.

nikoleta0101
24. feb 2020

Ahojte dnes som išla pre výsledky mi robili2 screening som v 16 týždni a mám 17rokov. Prvý test mi vyšiel negatívny a druhý pozitívny na Downom syndróm 1:25 posielajú má na genetické vyšetrenie lenže mi to nesedí pretože v rodine nemáme nikoho chorého ani moj priateľ a čítala som že väčšine žien vyšiel test pozitívny a pritom mali zdravé bábätko neviem čo ďalej a je tohrozné....Prosím vás máte niake skúsenosti ? Ešte lekar mi povedal či sa nepomýlili v labaku že mu to nesedí že to majú nad 30r...

pribinak
24. feb 2020

pre istotu, radšej na tie testy chod. To že vy ani priateľ nemá nikoho chorého, to neznamená, že vy dvaja nemôžete mat dieťa s down syndrómom.

denden77
24. feb 2020

@nikoleta0101 geneticke "vysetrenie" spociva skor v rozhovore.. odporucia ti platene krvne testy (trisomy, nifty) alebo amniocentezu, vsetko vysvetlia.. odporucam absolvovat rovnako ako kolegyna vyssie..

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
24. feb 2020

@cokolada_876 ty mi radsej odpovedz v tvojej teme na downa.
@nikoleta0101 to, ze nemate nikoho v rodine, neznamena, ze babo nemoze mat downa.
Daj si spravit tripple testy alebo nifty testy

ruzasipova
24. feb 2020

To ze v rodine nie je, neznamena, ze je automaticky vyluceny u vas - skusenosti. Kazdopadne, na genetiku chod, porozpravate sa, povedia ti moznosti a rozhodnes sa.

jeanne14
24. feb 2020

Predpokladám že toto ti vyšlo z triplle testov v 16tt.
Buď si zaplatíš trisomy alebo nifty test. Amniocentéza, alebo sa urýchlene objednaj na 3/4D k nejakému odborníkovi.

veronikaszabova
24. feb 2020

@nikoleta0101 este ma napadlo. Zapisali ti dobre tyzdne tehotenstva?
Lebo aj to vie urobit dost sarapatu.

Ale neboj, su tu aj mamicky, ktore mali 1:2 a babena maju zdrave.

lentilkaxxx
25. feb 2020

@nikoleta0101
1 z 25 s rovnakými výsledkami bude mať postihnuté dieťa, 24 z 25 zdravé. Ak chceš vedieť situáciu, choď na amnio alebo Trisomy či Nifty testy. Dovtedy to bude proste ruská ruleta.
Postihnuté deti sa môžu narodiť mladým aj starším ženám, aj keď u tých starších je vyššia pravdepodobnosť.

maria336
14. júl 2021

@nikoleta0101 ahoj môžem sa tá spýtať ako si dopadla mám podobný prípad

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre