Podávanie Glukopuru na rast bábätka. Počuli ste o tom?

gabikar
22. okt 2010

Ahojte, chcela by som sa poradit, som v 34. tyzdni a pred tromi tyzdnami mi zistili, ze babatko spomaluje svoj rast, momentalne je mensie o 2 tyzdne. Doktorka mi nasadila Glukopur - cisty hroznovy cukor, hovori, ze je to na posilnenie babatka. Beriem ho uz 3 tyzdne, babatko trochu narastlo, podla posledneho ultrazvuku, by malo mat cca 1600g, ale ja som za tie 3 tyzdne pribrala 2,5kg, co si myslim, ze je naozaj dost, ale zase ked beriem 3 x denne cisty cukor, niet sa comu divit 🙂 Kazdopadne som sa o tom rozpravala s 2 doktormi uplne nezavisle, a obaja sa vyjadrili, ze este nikdy v zivote nepoculi, ze by cisty cukor mat zvysit hmotnost babatka. Mate niektora s niecim takymto skusenosti?

latvia
22. okt 2010

@gabikar popravde to tiez pocujem prvy krat 😕 rast babatka najviac ovplyvnuju prietoky krvi placentou, a nie strava matky 😅 a cukor uz vobec nie....robila ti ta tvoja dr. prietoky? mas ich v poriadku?

gabikar
autor
22. okt 2010

@latvia Vsetko mam v poriadku. Jeden z lekarov s ktorym som sa o tom rozpravala mi povedal, ze ak je dieta mensie tak sa to da riesit iba hospitalizaciou a infuziami na lepsie prekrvenie placenty ale urcite nie mojou stravou. Tiez sa mi ten sposob mojej lekarky - podavanie glukopuru nepozdava a pravdu povediac moj vnutorny pocit mi tiez hovoru, ze je to hlupost a jediny kto z toho priberie budem ja, takze ho uz beriem iba sporadicky.

latvia
22. okt 2010

@gabikar nechces zmenit lekarku? 😅

domidomi
22. okt 2010

Ja som v 38tt a tiež mi povedali, že je bábätko o 2 týždne menšie. Robili mi aj UTZ prietoky 2 krát a všetko v poriadku. S manželom sme obaja nízky, tak asi aj tá naša malá bude menšia 😖 .

gabikar
autor
22. okt 2010

no to uz teraz nebudem riesit, kedze 2.11. idem na posledny ultrazvuk k nej a potom uz mojmu porodnikovi. Len dufam, ze nie hned do nemocky, a ze drobec za tieto dva tyzdne podrastie, ved mu aj kazdy den hovorim, ze ma cez 2 kila 😀 . Keby som som vedela, ze ten glukopur mu pomahama, tak ho pijem na kila, ale takto...

gabikar
autor
22. okt 2010

@domidomi aj moj prvy syn sa narodil maly, rodila som v 41.tyzdni a mal 2250g a 45cm a to den pred porodom mal podla utz 2970g. Podla mna ale neobstoji argument, ze ved aj vy ste mala, tak budete mat mensie dieta. U mna je to zatial tak, ze treba byt opatrny, ale netreba robit paniku, lebo dva tyzdne su este v pohode. A kolko ma podla lekarov teraz tvoje baby?

domidomi
22. okt 2010

@gabikar naposledy v utorok podľa utz 2432g a som v 38 týždni a podľa nich je veľká na 36 týždeň 😖 . Preto mi robili 2 krát utz na prietoky. A malý je v poriadku?

gabikar
autor
22. okt 2010

@domidomi je uplne ok, len este stale nedobehol rovesnikov, ani vahou ani vyskou, ale je to poriadne sidlo 🙂 Jedine co bolo, tak musel byt par dni v inkubatore a potom sme museli chodit po vysetreniach ci je ok. Toto by som si uz pri druhom rada odpustila, stacilo by keby mal 2500g a mame to v suchu 😀. Tvoja babulka este urcite podrastie a hlavne netreba verit utz., ten sa naozaj moze poriadne seknut.

domidomi
22. okt 2010

@gabikar no ja viem mamina je zdravotná sestra a povedala, že na utz bývajú rozdiely aj 500g hore dolu. Tak ja sa radšej nestresujem 😉 . Papám stále čo mi chutí a uvidíme ako to dopadne. 😵

medyna
22. okt 2010

mne tiez na UTZ stale hovorili, ze babatko bude troska mensie, ale prietoky som mala OK, tak to ziaden lekar nejako neriesil .... a uz vobec nie podavanim nejakych liekov 😕
Natalka sa narodila v 39 tt, mala 2550 g a 45 cm, ale moj porodnik (mimochodom primar) mi stale hovoril, ze normalne porodna hmotnost babatka je od 2500 do 4500 g, ak je babatko zdrave a len mensie, tak to netreba nijako riesit. Ved ono to dobehne. 😉
Neviem, ci to nesuvisi aj s tym, ze ja som malicka a pred otehotnenim som bola straaasne chuda, mala som 43 kil.....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre