Ahojte, chcela by som sa poradit, som v 34. tyzdni a pred tromi tyzdnami mi zistili, ze babatko spomaluje svoj rast, momentalne je mensie o 2 tyzdne. Doktorka mi nasadila Glukopur - cisty hroznovy cukor, hovori, ze je to na posilnenie babatka. Beriem ho uz 3 tyzdne, babatko trochu narastlo, podla posledneho ultrazvuku, by malo mat cca 1600g, ale ja som za tie 3 tyzdne pribrala 2,5kg, co si myslim, ze je naozaj dost, ale zase ked beriem 3 x denne cisty cukor, niet sa comu divit 🙂 Kazdopadne som sa o tom rozpravala s 2 doktormi uplne nezavisle, a obaja sa vyjadrili, ze este nikdy v zivote nepoculi, ze by cisty cukor mat zvysit hmotnost babatka. Mate niektora s niecim takymto skusenosti?
@latvia Vsetko mam v poriadku. Jeden z lekarov s ktorym som sa o tom rozpravala mi povedal, ze ak je dieta mensie tak sa to da riesit iba hospitalizaciou a infuziami na lepsie prekrvenie placenty ale urcite nie mojou stravou. Tiez sa mi ten sposob mojej lekarky - podavanie glukopuru nepozdava a pravdu povediac moj vnutorny pocit mi tiez hovoru, ze je to hlupost a jediny kto z toho priberie budem ja, takze ho uz beriem iba sporadicky.
Ja som v 38tt a tiež mi povedali, že je bábätko o 2 týždne menšie. Robili mi aj UTZ prietoky 2 krát a všetko v poriadku. S manželom sme obaja nízky, tak asi aj tá naša malá bude menšia 😖 .
no to uz teraz nebudem riesit, kedze 2.11. idem na posledny ultrazvuk k nej a potom uz mojmu porodnikovi. Len dufam, ze nie hned do nemocky, a ze drobec za tieto dva tyzdne podrastie, ved mu aj kazdy den hovorim, ze ma cez 2 kila 😀 . Keby som som vedela, ze ten glukopur mu pomahama, tak ho pijem na kila, ale takto...
@domidomi aj moj prvy syn sa narodil maly, rodila som v 41.tyzdni a mal 2250g a 45cm a to den pred porodom mal podla utz 2970g. Podla mna ale neobstoji argument, ze ved aj vy ste mala, tak budete mat mensie dieta. U mna je to zatial tak, ze treba byt opatrny, ale netreba robit paniku, lebo dva tyzdne su este v pohode. A kolko ma podla lekarov teraz tvoje baby?
@domidomi je uplne ok, len este stale nedobehol rovesnikov, ani vahou ani vyskou, ale je to poriadne sidlo 🙂 Jedine co bolo, tak musel byt par dni v inkubatore a potom sme museli chodit po vysetreniach ci je ok. Toto by som si uz pri druhom rada odpustila, stacilo by keby mal 2500g a mame to v suchu 😀. Tvoja babulka este urcite podrastie a hlavne netreba verit utz., ten sa naozaj moze poriadne seknut.
mne tiez na UTZ stale hovorili, ze babatko bude troska mensie, ale prietoky som mala OK, tak to ziaden lekar nejako neriesil .... a uz vobec nie podavanim nejakych liekov 😕
Natalka sa narodila v 39 tt, mala 2550 g a 45 cm, ale moj porodnik (mimochodom primar) mi stale hovoril, ze normalne porodna hmotnost babatka je od 2500 do 4500 g, ak je babatko zdrave a len mensie, tak to netreba nijako riesit. Ved ono to dobehne. 😉
Neviem, ci to nesuvisi aj s tym, ze ja som malicka a pred otehotnenim som bola straaasne chuda, mala som 43 kil.....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabikar popravde to tiez pocujem prvy krat 😕 rast babatka najviac ovplyvnuju prietoky krvi placentou, a nie strava matky 😅 a cukor uz vobec nie....robila ti ta tvoja dr. prietoky? mas ich v poriadku?