Pocit plného brucha v 16. týždni

naty_10
13. mar 2024

Dobrý deň, som v 16tt a mám pocit, že mi je brucho “malé” na všetko čo sa v ňom musí zmestiť 😂😂 Mám pocit, že to bábätko sa tam tlači a mne to tlači na čreva a zvyšné vnútornosti 😂 mám pocit veľmi plného brucha 😂 je to prosím Vás normálne ? Som prvorodička, takže je to všetko nové pre mňa.

zuzuliennka1
13. mar 2024

@naty_10 nemaj strach. zmesti sa ;) a ano, ako bude dalej rast, bude tlacit este aj viac, aj sa ti trochu popremiestnuju organy v tele 🙂 ale je to uplne normalne a po porode sa to vrati naspat

naty_10
autor
13. mar 2024

@zuzuliennka1 ďakujem veľmi pekne ☺️ pred chvíľou som sedela v aute, išla som do potravín a mala som pocit že ma strašne tlačí brucho 😂🤷‍♀️ že je malo miesta asi 😂

jaskolka
13. mar 2024

@naty_10 jojoj ešte ťa len bude "brucho tlačiť", ako bude tehotenstvo pokračovať. 😊Je to normálne, veď maternica rastie a vnútorné organy budú čoraz viac presuvane a stlačené. Môžeš byť aj nafúknutá, to súvisí takisto so zmenami v tele v tehotenstve. A nie, nebude malé na to všetko, telo ženy je prispôsobene na také zmeny, neboj sa.
Odporúčam už voľnejšie oblečenie, hoci možno ešte nemáš veľké brucho, no určite to bude pohodlnejšie a nebudeš mať pocit až takého stlačenia.

naty_10
autor
13. mar 2024

@jaskolka ďakujem veľmi pekne ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre