Pocit na zvracanie a naťahovanie v prvom trimestri

17. máj 2021

Ahojte, som v 1. Trimestri, zatiaľ žiadne vracanie neprišlo ale posledné dni mi vyslovene pri pomyslení na konkretne jedlo (co som predtým nemala problem zjesť) pride zle ako na vracanie az naťahovanie na zvracanie. Niekedy zas mam pocit ze nemôžem dýchať ale je mi tažko tiež akoby od žalúdka. Je toto to nechutenstvo ?

miirka123
17. máj 2021

ano aj takto sa to môže prejavovať a každý týždeň to bolo u mna niečo iné. čo mi jeden den smrdelo další mi chutilo :D

meredithh
17. máj 2021

Ano, moze byt a veru sa to moze menit, raz vadi to, raz to, moze sa to zhoršovať, zlepsovat.

luluska1234
23. máj 2021

Ahojte, som v 6tt+4 posledne keď som hladná je mi strašne na vracanie, oblieva ma studený pot, musím sa rýchlo najesť inak by som asi odpadla, takto to je pol hodinu po zobudeni ráno.. Dalo by sa to pripísať k nevolnostiam v tehotenstve? Pred tým som dokázala aj 12hod nejesť (nebol čas v práci). Ďakujem za každú odpoveď.

luluska1234
23. máj 2021

Z jedla mi nie je zle, môžem zjesť hocičo, keď sa najem je mi oveľa lepšie.

meredithh
23. máj 2021

@luluska1234
Jasne, ze to moze byt z tehotenstva, kazdy to ma inak, niekto stastnejsi nema problemy, ja som sa celkom vytrapila s nevolnostami, na zaciatku som vracala, celodenne nevolnosti, nechutenstvo, aj v predajni potravín a pri otvoreni chladnicky mi bolo na vracanie, potom som vracala uz len ráno a cez den ked na mna dosiel hlad, musela som okamzite jest, inak by som odpadla, stale som so sebou nieco nosila v taske, potom to ustalo, bolo celkom ok, ale striedali sa rozne veci, co mi chutili a nechutili, niekedy som si daco s chuťou kupila a doma mi to uz vadilo, potom zas pocity výraznej plnosti po najedeni a tie trvaju doteraz, zas aj mierne nevolnosti, termín porodu o par dni.

luluska1234
23. máj 2021

@meredithh to si mala teda pestré, ja si myslím ze mne tie pravé nevoľnosti ešte len začnú, ale nemuseli by 🤞😅 tak držím palce hlavne nech ste zdraví 🙂)

meredithh
23. máj 2021

@luluska1234
Akoze mozu este prist, ked si teraz 6tt, sice mne zacali uz asi v 5tt, okolo 10tt som si myslela, ze je moj koniec :D Fakt to ma kazda baba inak, zavidela som kamoskam, co ani nevedeli, ze su tehotne. Ale zas u mna ta vyhoda, ze som v konecnom dôsledku vlastne pribrala len 10kg do bruska.
Tak drzim palce nech Ta to nedrapne :P

luluska1234
23. máj 2021

@meredithh tiež by som nemusela pribrať veľa 😁 no ale teraz mi je riadne zle zo všetkého co cítim, ešte pred 2 hodinami to bolo v poriadku :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre