Pocit na odpadnutie a pichanie v bruchu v 23. týždni

11. máj 2023

Ahojte, som v 23tt a dnes ráno ako som raňajkovala, tak ma začalo silno pichať v bruchu (na pravej strane), za chvíľu sa mi začalo zahmlievať pred očami, ale tak neskutočne, že by som odpadla keby nesedím. To čierne pred očami trvalo asi 2 minúty, pískalo v ušiach a celá som ostala spotená. Merala som si tlak a mám 104 na 73. Myslíte, že to je z tlaku? Mám ísť ku gynekologičke?
Ďakujem za odpovede.

titla
11. máj 2023

Ten tlak zas nie je taky nizky, aby si z toho mala odpadnut. Ked sa to stalo raz, tak to nemusi nic znamenat. Mohol Ti klesnut cukor, tlak, je xy pricin.a nemusia suvisiet s tehotenstvom. Ale ak sa to bude opakovat - taketo zavrate, tak smer gynekolog. Mozes mat anemiu, nasadi ti zelezo a upravi sa to.
Ja som mala anemiu v druhom trimestri - odpadavala som aj niekolkokrat za den. A mne vtedy vravel gynekolog, ze samotna zavrat babu nijak neublizi, ale to riziko padu a zranenia je problem. Inak je to pomerne casty sprievodny jav tehotenstva.

autor
11. máj 2023

@titla Ďakujem za odpoveď. Niekedy som mala čiernavu pred očami, ale len pár sekúnd, ale dnes to trvalo dlho, tak ma to vystrašilo, ale asi to bude normálne. Skúsim oddychovať. Dala som si kávu a je to lepšie. Ak by sa mi to opakovalo, tak pôjdem k doktorke.

titla
11. máj 2023

Minimalne povedat doktorke na najblizsej poradni. Zoberu ti krv a skontroluju hladinu zeleza.
Zatial skus zvysit prijem potravin s vyssim obsahom zeleza, aj keby to nebola tato pricina, minimalme tym nic nepokazis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre