Početné lakuny na placente v 30. týždni

suzy29
10. dec 2014

Mamicky, som v 30t tehotenstva , a na ultrazvukovom vyš.mi lekarka povedala citujem ,,placenta vyzera,že už to chce mat za sebou,, . Vraj je to v norme, no mám si dat urobit este sono v 34-36tt ked zacnem chodit na ctg vyš. Neviem co si mám o tom mysliet a čo očakávat, može to ubižit babatku?

nanka3
10. dec 2014

@suzy29 ahoj, obcas lekari kecnu cosi, co ani tak nemyslia.... tu ti tazko niekto poradi, co znamena, ze placenta vyzera, ze to chce mat za sebou.... spytala si sa jej, co tym mysli??? v zapati pises, ze vraj je to v norme, takze neviem, co by si chcela pocut..... myslim si, ze ak by bolo cosi nedobre alebo by mala dr. dake podozrenie, tak by to isto riesila, takze sa neboj, a co sa tyka sona v 34-36tt, v tomto tyzdni sa bezne robia je to posledny ultrazvuk pred porodom, takze nie je to nic nezvycajne, tiez som bola tusim v 36 alebo 37tt, drzim prsty, hlavne sa nestresuj a bud v klude, zatial nemas dovod sa stresovat 😉

kiki68
11. dec 2014

chod este k inemu Dr. a nech Ti povie co si mysli. Ak by to bolo take zle,tak by to babo islo behom tyzdna, dvoch von aj predcasne. 31tt to uz je sanca,ze tam nebudu nejake vazne nasledky. Ale ked povedala,ze do 34tt to pocka,tak to asi nic vazne nebude. Keby bolo tak uz nam odpisujes z nemocnice.

suzy29
autor
12. dec 2014

Tak lekárka sa k tomu postavila tak, že nie je to dobre, ale nic strasne sa nedeje , možno som sa len vyplasila zbytocne, ja len som chcela vediet ci tu niekto mal taký problem, aby som vedela co ocakávat , lebo co som si nasla na nete, tak može nastat skore oddelenie placenty ....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre