Ahojte. V prvom tehotenstve mi velmi tvrdlo brucho odkedy som citila pohyby. Bolo to aj 60x za den. Mala som prisny kludovy rezim s panvou hore. Dobojovali sme do uspesneho konca nastatie. Bojim sa vsak druheho tehotenstva, to si uz nebudem moct dovolit cely den lezat, kedze uz mame jedno sidlo. Ste tu taka, ktorej v prvom tehotenstve tvrdlo brucho, ale druhe tehotenstvo bolo OK?
Sesternica ma tri deti a kazde tehotenstvo mala problemy a aj ked nemusela ist do nemocnice bohuzial lezat musela pri vsetkych. Nemusi to byt ale vobec tvoj pripad ale presne ako ti pise aj liv, poistila by som sa ak nie tym vekovym rozdielom tak aspon babkami a mozno aj jaslami ak by sa dalo aspon na 4 hodiny. Kazdopadne drzim palce ked sa rozhodnete aby ste to nemuseli nakoniec riesit 🙂
Mne tvrdlo pri prvom aj druhom :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prepac ze do toho vstupujem, ale u mna to iste co popisujes pri prvom, to iste pri druhom a este o nieco skor. Preto sme si dali medzi detmi aj taky rozdiel, (je medzi nimi 3 a pol roka), aby sme to zvladli. Takze podla mna, radsej sa na to priprav, bolo by fajn keby ti mal kto pomoct, my sme si platili opatrovatelku k malej plus doma obcas navarila. A pani na upratovanie, ale aj manzel toho strasne vela zvladol. Bolo to velmi narocne obdobie, ale druhe sa narodilo nastastie az v 36tt po prisnom kludovom rezime a mesiaci este aj v nemocke. Drzim palce, mozno to nebude tvoj pripad, mozno budes ma druhe tehu uplne ine 🙂...