Ahojte kočky, mali ste niektorá koncom tehotenstva problém s tlakom, opuchmi a bielkovinami v moči? ležali ste kôli tomu v nemocnici? keď áno tak ako asi dlho cca?🙂 vďaka🙂
ja som mala pri prvom tehotenstve koniec 37 tt vysoký tlak, prijímali ma s tým, že mi urobia akútnu sekciu, no tá sa nekonala nakoľko mi nasadlili lieky,ktoré tlak upravili a stále ma sledovali /merali TK každú hodinu, chodila na monitor/ Bola som v nemocnici celý týždeň, poslali ma domov aj s liekmi, no za dva dni som už nastupovala na pôrodnicu. 🙂 🙂 🙂 🙂
@zuzka_13 ja som bola v nemocnici tyzden pred planovanou sekciou....tiez opuchy noh,vyssi tlak,zle pecenove testy....sestricky mi chodili pocuvat(brusko) aj v noci kazdu hodinu....potom cez den skoro kazde dve hodiny monitor...az raz mi monitor ASI nieco zle ukazoval-doteraz neviem...lebo ma sestricka prekladala s jedneho na druhy,potom na treti....a ani na otazky,co sa deje neodpovedala....a nakoniec,ze boli vraj vsetky tri pokazene...co asi neboli....noooo a po dalsej hodine a primarovej konktrole na uz brali na sal...nastastie vsetko ok...a babtko zdravucke
Ja som bola tri dni v nemocke, na začiatku deviatého mesiaca práve kvôli tlaku. Nasadili mi Dopegyt a len sledovali či mi znižuje tlak a potom som ho brala až do konca tehu ...
@zuzka_13 neries ako dlho. Hlavne aby to dobre dopadlo, lebo vysoky tlak v tehu je vazny priznak a moze znamenat kadeco, aj preklampsiu a vtedy ide o 2 zivoty a minuty... Takze ak ta tam poslu, zoberu a nechaju urcite to nie je preto, ze maju nizku obloznost posteli a v konecnom dosledku sa nudia...
Kamosku minuly tyzden hospitalizovali v nemocnici,lebo maly sa zacal hlasit 3 tyzdne pred terminom,ale po 3 dnoch ju pustili...ale bola tam jedna holka,tyzden pred porodom,hospitalizovana kvoli vysokemu krvnemu tlaku...silou mocou chcela ist domov,podpisala reverz..sla domov..a v ten den ju nasiel manzel doma....odpadla,zomrela a nepodarilo sa ani malu zachranit...to uz mohla vydrzat-tyzden pred porodom ☹ vysoky krvny tlak v tehotenstve je svina,netreba sa s tym zahravat aj ked sa navonok citis dobre..mysli na to,ze uz mas zodpovednost aj za este nenarodene dieta..nieje to uz len o tebe
Tak kočky, nakoniec mi tiež museli robiť sekciu takže už máme malého Matúška a všetko dobre naštastie dopadlo🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzka_13 no ja som mala sice nie uplne ku koncu 35tt a to zo dna na den preklampsia ale tak to rychlo išlo že museli ukončit tehotenstvo akutnou sekciou...ties som si myslela,že infuzie alebo lieky zaberu a polezim možno do porodu aj lekar si to myslel...no nestalo sa tlak aj napriek liečbe stale stupal ,začali aj ozvy maleho slabnut a ja som zacala krvacat( pri sekcii sa zistilo,že sa začala odlupovat placenta)...nokoniec všetk dobre dopadlo