Žienky, potrebujem sa "vyrozpravať"..v pondelok som bola u gynekologa na utz..potvrdenie tehotenstva. Velka radosť 😊❤..6tt+3 a srdiecko pekne bilo..ziadne problemy,bolesti,krvacanie..nič. V utorok som si sla velmi lahko zacvicit..zacala som 5minutovym bicyklovanim na stacionari (take dochodcovske tempo)..o takych 10min som citila jemne bolesti v podbrusku..taketo bolest boli aj predtym (roztahovanie maternice)..ALE..popri tej bolesti sa zo mna zacala valit uplne tekuta krv ako voda..okamzite som sla na pohotovost..tam bolest presla,ale krvacanie este pokracovalo.Urobili mi vysetrenie utz,najprv kvoli krvi nevidel malinké..ale potom ho nastastie nasiel. Teraz lezim v nemocnici, pichaju mi injekcie a davaju tabletky..krvacanie ustupilo..Zajtra ma caka znovu vysetrenie,ze ci srdiecko bije.. Tak mám dva otázniky..co s krvacanim, ak som RH neg. Môže malému nejako v maternici uškodit?? A ako je mozne,ze jeden den je vsetko v absolutnom poriadku a o den nato sa stane toto..neviem prestat mysliet na to, ze ci to 5min.bicyklovanie mohlo uskodit..čo sa mohlo stat? Máte niektorá tiez takúto skúsenodt?
Tak keďže to bolo hneď po bicyklovaním, tak je dosť jasne, že to bolo tým, nie? Neviem, čo chces počuť🤔Držím strašné silno palce, nech to malinké zvládne. Rh faktor s tým v tomto týždni nemá nič spoločné ešte. Bábo není napojené na tvoj krvný obeh ešte.
@anjelicek26 ja len nechapem..lebo take 5min.cvicenie som nemala prvykrat..vsade citam, ze tehulky v pohode mozu bicyklovat (samozrejme nie po lesoch a tazkych terenoch..ved to by som sa nemohla ani prechadzat..nie som predsa na rizikovom. Tak mi to nejde do hlavy..ved pri sexe sa viac moze ublizit.. ako moze ublizit sedenie na bicykli? Mna skor zaujimalo, ze co sa to uz niekomu stalo?
@klarissa25 kebyze mi to ma ublizit, tak by mi lekar zakazat este aj chodit..nie to este sediet na bicykli..nepoviem, kebyze som riziková..preto mi to nejde do hlavy :-/ Takze krv sa nedostane ku plodu..nemoze mu ublizit?
@machulka1988 všade čítaš je pekne, ale každá sme iná a reaguje inak. Čo neublíži jednej, môže druhej, vidíš u seba. Neviem, či najdes niekoho, kto cvičil v tehotenstve a prizná, že sa niečo stalo🤔 Teraz treba ležať a bohužiaľ si myslím, že aj ten sex vám na dlhú dobu zákazu ;(
@anjelicek26 ked to pomoze..tak vydrzime bez neho..velmi sa bojim zajtrajska..
@machulka1988 bábätká sú veľmi silné. Určite zabojuje😘
Urcite bicyklovanie a na stacionarnom bicykli v kludnom tempe nemohlo sposobit krvacanie....to by sme nemohli kracat,chodit do prace,upratovat,natahovat sa s nakupom ,starat sa o deti...proste nic....bud v klude,rano mudrejsie vecera...drz sa a oddychuj...
@anjelicek26 dakujem pekne za podporu. Velmi v to dufam, ale strach a obavy ma neopustaju..bola som pozitivne naladena,ale prisla na mna teraz vecer kriza..velmi sa bojim.
@machulka1988 ahoj, ja napr. som nemohla nosiť nič okolo pása, žiadna mikina, ani ľadvinka ani nič iné, inak som začala krvácať. Je to individuálne u každej ženy. Ale verím tomu, že bábätko bude v poriadku. Hlavne oddychuj a snaž sa myslieť pozitívne.
@machulka1988 ked ti robil lekar sono po zakrvacani a nasiel plod,nepovedal ti o akcii srdca nic?
Prosim ta, bola to zhoda nahod. Slaby plod by neprezil ani zmyvanie, ci vybehnutie po schodoch, ak by nevydrzal 5min na stacionarnom. Obycajna zhoda nahod. Nic si nevycitaj, drzim ti palce nech to dobre dopadne. Ak to skonci zle, stacionar za to na 100% nemoze, taku moznost si nepripustaj.
@giuli povedal, ze srdiecko bije..ale kedze tam bolo vela krvi, tak to bral asi tak, ze je akcia ale zajtra byt nemusí..dnes som bola znovu na utz a akcia srdiecka este stale je, ale vravel, ze je slabsia frekvencia (120uderov)..co mi pride na siedmy tyzden fajn..on ale tvrdil ze by mala byt az 160 a nevedel najst ten zltkovy vacok, pricom v pondelok mi ho moj gynekolog ukazoval.
@machulka1988 snad to bude mat stastny koniec a mimi zabojuje...drzim palce 🤗
@martina1201 to naozaj??? Vidim, ze sa najdu kadejake pripady..ale cloveku by ani na um nezislo, ze nejaka mikina okol pasa mize ublizit...dakujem..uz treti den len lezim a krvacanie uz prestalo..srdiecko chvalabohu este bije...tak uz zostava len verit v stastny koniec. 🙂
@sapetka mozno to bola len blba zhoda nahod..uz tazko mi nad tym teraz "lamentovať"..bohuzial uz to nezmenim..na bicykel uz radsej ani nepomyslim. Dakujem ti velmi pekne..🙂
@ladyvi dakujem ti este raz za podporu ..aj priatel ma o tom presviedca..proste to tak nalo byt..zatial malinke bojuje..ale lekar nevidel ten zltkovy vacok..pricom v pondelok ho vidiet bolo..a zmiznut nemohol. A srdcova frekvencia by mala byt vraj vyssia (okolo 160)..pricom moje malé ma teraz 120. :-/ tak uvidime, ze ci zabojuje ❤
@machulka1988 nic si nevycitaj bicyklovanim to nebolo.Mohla si mat cystu, cokolvek....ak to ma byt dobre, tak bude😉lekari by niekedy mali hovorit menej mna strasili pri kazdom UTZ vsetkym
@eliska13 dakujem ti 😊 tie utz su ako strasiak..stale mam obavy, co tam uvidi alebo neuvidi.
@machulka1988 mas nieco nove?Ako sa vyvija situacia ..je to v poriadku?Drz sa
@machulka1988 naozaj si nemyslim, ze by to bicyklovanie sposobilo krvacanie.
Zhoda nahod.
Ale urcite nabehni na kludovy rezim.
Setri sa. Ziadne cvicenie, sex ani ina fyzicka namaha.
@giuli uz ma pustili z nemocnice..beriem 3x denne duphaston a zajtra idem k svojmu gynekologovi..takze som zvedava,ze co mi povie 🙂 zatial mam kludovy rezim..dnes som sa bala aj povysavat byt. 😀
@h_petra áno..presne toto mam nariadene od lekara 😉 takze sa setrim ako sa len dá.. 😊
@machulka1988 vysávanie nie je teda ľahká činnosť 🤨 nerypem ale fakt si dávaj teraz pozor. Naozaj kludovy režim. Držím palce 😊
Drz sa a vykasli sa na upratovanie...teraz oddychuj...
@lucia147852 vsetko, co robim..tak robim 3x pomalsie a naozaj sa setrim..vacsinu casu na gauci s knizkou..😉 zajtra drzte prsteky..ozaj..moze sa robit ultrazvuk tak casto..za tento tyzden mi ho robili az 3x 😑 a neviem,ze co bude zajtra u gynekologa..dalsi utz?
@giuli aj tak to upratovanie nie je moja oblubena cinnost 😁 teraz mam aspon vyhovorku,ze preco je prach na polickach ..chuchvalce vlasov na zemi 😛😉 dakujem..❤
@cokolada_876 naozaj som vtedy ledva šlapala..ale to už je jedno. Ani lekár mi nevedel povedať, že z čoho som to mala. Tak ako rýchlo to prišlo, tak rýchlo to aj zmizlo. Bola som na PN vyše mesiaca a teraz (musím poklopať) úspešne s bábom pokračujeme ďalej. Dávam si na seba väčší pozor..🙂 Ďakujem veľmi pekne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@machulka1988 rh faktor nema na to žiadne vplyv....a ano mohlo to byť ak kvôli bicyklovaniu a tiež nemuselo