Chcela by som vychadzky 4 hodiny vkuse ráno. Od kedy do kedy byvaju? 8-12?
Ak nahodou budem v tom čase u doktora a pride mi kontrola. Staci mi obycajna priepustka z práce opeciatkovana doktorom s casom? Alebo ako????
Pripadne keby som v lekarni bola tak chapem ze staci blocek.
Kde inde mozem ist? Nikde ze? 😀
Mozem ist so psom mimo času prechadzok pred dom na prechadzku?
Určenie vychádzok a času vychádzok je plne v zodpovednosti ošetrujúceho lekára. Sú k dispozícii odporúčania od sociálnej poisťovne, ale to sú iba odporúčania. Záleží od dôvodu PN (diagnóza) a môžu byť pri tom zohľadnené tvoje potreby.
Treba sa porozprávať s lekárom a navrhnúť také vychádzky, aby ti to vyhovovalo. Počas PN je možné dohodnúť sa na zmene času vychádzok ako aj na zmene pobytu počas vychádzok.
V súvislosti s kontrolou je tiež dobré porozprávať sa s lekárom alebo sestričkou - väčšinou majú prehľad ako to prebieha v danej lokalite (pravidlá a požiadavky sa môžu v jednotlivých okresoch zľahka odlišovať.
Ja som mala vychádzky počas tehu od 8-12 a od 13-18, takže áno, dá sa to, ale to závisí čisto od lekára. 🙂
Prečo chceš 4 hodiny vkuse? Je lepšie aj počas tehotenstva mať pohyb doobedu a poobede. Myslím keď potrebuješ ísť na prechádzku, vybavovať a takto🙂
Tiež mám skúsenosť od 8 do 11 a od 13 do 18 😊
Ahoj, ja som na PN a mam vychadzky od 10-12 a od 14-16 (doktorka mi davala na vyber ake vychadzky chcem, ale viac ako 4 hodiny denne sa nedalo, keďže vraj na sovialke by to neprešlo) a aj tak mi prisla kontrola pocas vychadzky lebo oni mi tvrdia ze mam vychadzky od 8-10 😅 moja doktorka mi to vybavila na socialke, pohrozila im žalobou, keďže v tom čase nemali pravo ma ist kontrolovať a od vtedy som nemala žiadnu kontrolu (možno len nahoda) ale zapisovala si aj datum porodu a spominala niečo v zmysle že už viac nepridu do terminu.
Čo viem dlhšie vychadzky alebo celodenne davaju len pokial sa navštevuje psychologicka alebo psychiatrička ale možno mam zle info, viem že pokial žiadate o dlhsie vychadzky tak už to posudzuje lekar ktoreho ma zazmluvneneho socialka a on určuje či je to potrebne alebo nie.
Ja som PN od začiatku tehotenstva a posledný mesiac mam vychádzky od 16.00 do 20.00. Keďže kde leto, isto by sa mi nechcelo po tom najväčšom slnku, lepšie takto na večer
@24natalia11 hmmmm to dáva zmysel 😍😍 skusim to tak navrhnut doktorovi
Len ešte doplním že ja nemám žiadne doplňujúce diagnózy ani sa neliečim na iných ambulanciách ako psychológ/psychiater a aj tak som mala takéto vychádzky, tiež som z viacerých strán počula že doktori nedajú inak ako 4 hodiny denne, ja som mala najprv od 12 do 18 a potom sa to upravilo na 8-11 a 13-18 🤷♀️ asi záleží od doktora
@lisymbia mne rovno povedali ze max 4 :/
Teraz som ukončila PN v tehotenstve a doktor mi dal sám od seba vychádzky od 9.00 do 16.00 ,ale ja by som priala aj neskor. Lebo cez obed je teplo 😅
Aj ja mam take informacie, že viac už posudzuje lekar na socialke a musia byt papiere od viacerych lekarov. Ale tak asi ako pišu vyššie zaleži od lekara
Ja sa idem dať vypísať na PN od júla do konca augusta (potom mám nástup na materskú). Dúfam že sa s doktorom dohodnem na vychádzkach 2x3 hodiny, lebo bývam od mesta cca polhod autom, a keby som mala len dve hodiny, to za jednu hodinu nevybavim v meste nič 🙄
Ja som dostala tiež vychádzky 8-11, 14-18h co mi celkom vyhovuje keďže ide leto. Ako vidím, ešte môžem byť rada, že ich mám takto. Neviem podľa čoho to posudzujú, že niekto nemá prvé dva týždne žiadne, niekto dostane celodenné, niekto takto rozdelené ale viac ako 4h. Ohľadom venčenia psa neviem ako by to brali, záleží asi od ludi, ktorí by prišli na kontrolu. Keby som mala psa ja a nebýval by u mamky normálne by som s nim chodila a neriešila by som či môžem, či nie, ved predsa je to pár minút nie 2h prechádzka.
@24natalia11 ja som tiež na PN a na poslednej kontrole som žiadala lekára o takýto čas vychádzky a povedal mi,že sa nedá..tiež som to chcela kvôli teplu,lebo vychádzky čo mam,sú mi v tomto teple prakticky zbytočné..
@stranakovazuzana0 všetko sa dá keď lekár chce 😀 ja som mu povedala ze známa to tak mala a on že ok dáme to tak
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vychádzky 4 hodiny v kuse ti pravdepodobne nedajú. Delí sa to na 2 hodiny doobeda, 2 poobede.
Doktor ti na každej kontrole alebo aj spätne vie vystaviť potvrdenie že si mala vysetrenie to je v pohode. S časom to tam nebýva čiže kvázi máš volny den vychádzok ale do času ordinacnych hodín asi keby ta doma nenasli o 8 večer to neuveria že si bola na vysetreni 😅
A inde mimo vychádzkových hodín ísť nemôžeš ešte tusim na nakup môžeš ak bývaš sama ale to je tiež take diskutabilné ci by to vzali že okej…nemam skúsenosť inak niektorí gynekológovia dávajú celodenné vychádzky v tehotenstve ale je ich veľmi malo ochotných..bodaj by si mala šťastie a práve tvoj by bol ochotny 😄