PN počas tehotenstva

13. okt 2023

Baby ahojte áno mam vychádzky som na rizikovom. Ak by mi náhodou prišla kontrola počas víkendu a nemala by som ako to zdokladovat tak čo sa stane?? Môžu mi zrušiť celú PNku?? Chodia kontroly aj tehotným?

viestta
13. okt 2023

Ano, chodia aj k tehotny, chodia aj cez vikendy, chodia aj rano aj vecer. Ked si na rizikovom, tak sed doma.
Co sa stane ak ta kontrola nenajde doma si mozes precitat na webe socialnej poistovne.

autor
13. okt 2023

Nevravím ze by som to išla zneužiť ale maminu potrebujem zaviesť do BB do nemocnice. A človek nikdy nevie a žiaľ ju nemá kto a nechcem ju poslať autobusom... tak ze ak by náhodou ci by mi zrušili celú pn.

tehotna40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cucica
13. okt 2023

Mne neboli ani raz. Nemyslim, ze zrusia celu PN. Zda sa mi, ze keby je problem, neprisla by ti len dany mesiac. Ale teda, ked to porusis na 2 hodky na takyto ucel, silno pochybujem, ze by si zrovna mala taku smolu a prisli by. Moj nazor.

luliu
13. okt 2023

Bežne chodia kontroly tehotným a aj cez víkend, večer i ráno. Máš dodržiavať liečebný režim. Ono to nefunguje tak, že si môžeš chodiť vybavovať, voziť niekoho, lebo..... Ty musíš byť mimo vychádzok doma. Inak o PN prides ak príde kontrola

petko81
13. okt 2023

@cucica ani mne rás neprišla a to som uz tretí krát na PN pri tehotenstve
Ani žiadnej známej neprišli.
Tak neviem.🤷‍♀️

viestta
13. okt 2023

@petko81 mne dosli, Dokonca v jeden den doobeda aj poobede, a prisli aj v sobotu pred obedom.

kvetinka1918
13. okt 2023

Ahoj ja som 29 tt pýtala som si neobmedzené vychádzky doktorka povedala ze nevie či sa môžu dávať povedalai že mám ísť na socialku prišla som tam a spýtala som sa že som na rizikovom a že doktorka mi chce dať neobmedzené vychádzky ako postupovať povedala mi pani že nech do času vychádzok napíše od rána od 8:00 do 20:00 večera všetci hovorili že to dajú len onko pacientom a tým čo majú niečo so psychikou bolo to o nervy keď som šla niečo vybavovať a stresovala sa či nepríde kontrola takto mám pokoj aj tak skoro som stále doma ale keď už idem neico kúpiť alebo idem do mesta bez stresu

kvetinka1918
13. okt 2023

@kvetinka1918 ešte dodám povedali mi že tehotným nechodia kontroly ale že náhoda je sviňa keď sa to vygeneruje ten počítač q vedia že tehotným by nemali chodiť ale musia ísť tam kam im to vytlačia na kontrolu čiže nejakq chyba ak sa dá rovno sa daj na neobmedzené dá sa to na 100% len to ti musia dať chcieť

veronikaszabova
13. okt 2023

Mne ako tehotnej prisla kontrola 2x. Bola som doma. Neriskovala som

katica312
14. okt 2023

Mne bola kontrola tiež. Dokonca som absolvovala aj telefonát s posudkovou lekárkou nakoľko som bola PN rok (absolvovali sme IVF) chcela vedieť dôvod prečo som tak dlho PN...
A PN ti nezrušia ak to nebudeš vedieť zdokladovať tak ti pozastavia vyplatu nemocenskej davky na 30 dní odo dňa kontroly.

mirinduska
14. okt 2023

Mne prisla 6x co som bola PN tento rok. Vzdy ma nasli doma,iba 1x som bola akurat u lekarky. Tak im stacilo poslat do sms priepustku s peciatkou.

dagas
14. okt 2023

Mňa doktor špeciálne upozorňoval že si mám na to dávať pozor lebo chodia a riadne kontrolujú...ale podla mňa keď ideš zaviezť maminu a vypýtaš si nejaký papier tak by to mohlo byť v pohode či?

veronikaszabova
14. okt 2023

@dagas urcite by jej ziadny papier nepomohol

dagas
14. okt 2023

@veronikaszabova prečo? Keby potrebujem ísť s malou k lekarovi tiež to neprejde?

veselo_neveselo
14. okt 2023

Ak tvoja mama potrebuje ist do nemocnice, skontaktuj obvodneho lekara, mal by vam pomoct ziskat odvoz sanitkou. Urcute kvoli tomu neporusuj svoje vychadzky.

ivusa1516
14. okt 2023

Nech ti dajú z nemocnice pre istotu potvrdenie, normálne razítko a je

floki1994
14. okt 2023

Svagrova robi tieto kontroly a hovorika ze tehotnym chodia cim dalej tym viac lebo extremne stupol pocet tehotnych na PN a ze vacsinu ani doma nenajdu...ja by som to neriskovala. Ked si na rizikovom mas dovod a mozes ohrozit predsa babo.. popros ineho nech maminu odvezie ake zaplat taxik..su take co chodia aj dialkovo..

veronikaszabova
14. okt 2023

@dagas pokial mas manzela, tak nie. Nemozes ist s dietatom k lekarovi, pokial je to mimo tvojich vychadzok.

dagas
14. okt 2023

@veronikaszabova ale to mi príde trochu cez..čo keď je manžel mimo mesto alebo sa mu nedovolám keďže nie vždy je dostupný..tak radšej budem čakať na manžela...keď som raz schopná vychádzok tak snáď som aj schopná zájsť s dieťaťom k doktorovi.akože ja ozaj nepotrebujem zneužívať vychádzky aj ked rozumiem že sú aj také čo štrádujú celé dni po nákupáku a PN majú na parádu ale myslím že lekár s dieťaťom,poprípade blízkou osobou by mohol byť výnimka. Aj keď chápem že teta čo to kontroluje si to tiež nevymyslela len tak sama od seba..len je to čudné

ajko2011
14. okt 2023

Ja som bola tiež PN minulý od októbra až do apríla do pôrodu a kontrolu som nemala ani raz. 💁

iv007
14. okt 2023

Ja nerozumiem naco su niektorym neobmedzene vychadzky, v tom pripade nevidim dovod na PN ked clovek vladze labzovat cely den tak by mal vladat aj pracovat 8 hodin. Lekar dava standardne 2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede, teda plne 4 hodiny na vybavenie nakupu, lekarne ci inych zalezitosti.

ivannaegresiova
14. okt 2023

No nemyslím si že práve vtedy prídu ja som od 7 tt na PN uz mám 30 neboli ani raz …

saxana000
14. okt 2023

Nie nesiahnu hned na celu PN dostanes pokutu za nedodrzanie liecebneho rezimu ked ta nacapu druhy krat pokuta bude podstatne vacsia a po tretom raze ak ta nachytaju mozu siahnut na PN od zaciatku jej trvania..

marisella2905
15. okt 2023

Áno, kontroly chodia aj tehotným. Ja som nebola na PN možno ani nie 2 týždne a už som mala kontrolu. Chvála bohu som bola doma...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre