Ahojte, chcela by som sa spytat zee ako to je ak by ste chceli ist na PN pocas tehotenstva, vypisuje to gynekolog alebo vseobecna? Ja dufam ze nebudem patrit do rizikoveho tehotenstva, ale keby nahodou nezvladam pracovat, chodit do prace napr. po prvom trimestri v tehotenstve tak co ste robili v takom pripade...som 8tt mam bolesti podbruska, cely den mi je zle , poobede potrebujem spanok.. momentalne cerpam chvilu dovcu, pracovat zatial chcem, no neviem co to bude ked uz budem sa musiet tahat autobusom denne s brusiskom ... tak ako ste to riesili vy. Dakujem za rady
Mňa vypísala gynekologicka hneď na začiatku. Záleží na tom ako sa cítite, akú prácu vykonávate.
Bola som PN od začiatku, vypísala ma gynekologička. Veľa záleží od doktorky. Niektoré a tým majú problém a niektoré nie. Ja som pracovala v obchode s farbami, nakoľko som bola po potrate, tak gyn trvala na tom že musím hlavne ostať doma do konca prvého trimestra. Potom sa aj zhoršila korona, nechcela som byť v kontakte s ľudmi v práci + ma bolela kostrč z kancelárskej práce, tak gyn ma nechala celý čas doma.
Ahoj,ja som na PN od začiatku tehotenstva,vypísala ma gynekologička,ale bolo to hlavne na moju žiadosť po dvoch zamlknutých potratoch...
Ahojte pripnem sa do tejto temy 🙂
A keď vás nechali doma dr.podla diagnozy už ste zostali až do pôrodu doma alebo?
Lebo ja som najprv bola PN od 19.1 do 24.2 so zlomeninou a od 26.2 do 9.3 (vtedy mám kontrolu) ma obvodná vypísala a včera mi volali z roboty či už somnou majú rátať tak že ostanem až do pôrodu ale ja som jej nevedela na to nič povedať 🤦♀️ a od odvodnej som sa nepytala lebo hneď ako videla moje zle výsledky na stitnu vravela že takto musím pokračovať PN :/ a teraz neviem či to je len dočasné (alebo ze ma dala ako na rizikove) ani sa zbytočne nechcem zaťažovať kvôli tomu len keď som našla túto tému tak sa spýtam či ste také náhodou aj vy nemali 🙂
Ahojte.tiez som na PN od 4.1.2021
3mesiace som pracovala ,no pak uz som nevladala,nakolko robim manualne.Poprosila som svojho gynekologa na vypisanie PNky Nemal stim najmensi problem.
Doma budem urcite az do porodu,lebo by bolo nemozne s velkym bruchom pracovat :D
Len ma upozornil ze socialka moze sama ukoncit Pnku,ale ze sa bude snazit mi ju predlzit az do konca 🙂
V zakoniku som sa docitala ze socialka vyplaca PNKU od prveho dna zacati PN do 52tyzdnou ,takze v podstate sa mi ulavilo 🙂
A dufam ze to plati 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
PN v tehotenstve vypisuje vseobecny lekar aj gynekolog - podla diagnozy.