PN na rizikovom tehotenstve a vychádzky

31. jan 2024

Ahojte davaju momentalne vychadzky pri rizikovom tehotenstve? Moja diagnoza neurcuje oddychovy rezim prave naopak… dakujem

melanta
31. jan 2024

Moja diagnoza neurcuje oddychovy rezim prave naopak?

To znamená čo? Že máš rizikové tehotenstvo a miesto pokoja máš chodiť po vonku? Pretože riziková gravidita znamená, že je tehotenstvo ohrozené. A neviem si predstaviť diagnózu, kde je ohrozené tehotenstvo, ale nie je potrebný pokoj a dokonca práve naopak.

Ale k odpovedi - lekár dáva vychádzky podľa toho, ako uzná za vhodné pri konkrétnej pacientke.

autor
31. jan 2024

@melanta ano. Mam cukrovku a picham si niekolko x do dna inzulin. Rizikové nemam pre udrzanie plodu ako takého ale pre vyrovnané hladiny cukru v krvi a na dobrý cukor su dobré vychadzky a nie sedenie/lezanie doma. Tak uz si to vies prefstsvot 🙂. Ja rozumiem ze neobmedzene vychadzky asi nie ale pytam sa na aspon nejaké. Tak poprosim bez rypania.

melany_y
31. jan 2024

Môže ti dať vychádzky ale aj nemusí, všetko je na zvážení lekára a vzájomnej dohode. Ale tak lekár najlepšie vie či ti môže dať vychádzky alebo prísny kľudovy režim, závisí od lekára.

venusa85
31. jan 2024

Ja som mala rizikove a mala som vychádzky.

dota6
31. jan 2024

Ahoj, určite konzultujte s lekárom. Kto sa neopýta nevie a váš gynekológ to posúdi najlepšie. Ja som mala dg kde som fakt hlavne ležala a dal mi vychádzky 🙈 no ležala som doma, alebo na terase.

januska12323
31. jan 2024

Závisí od lekára či ti dá vychádzky ale ak áno tak sa dávajú 2x2 hodiny. Nepýtala si sa keď ťa vypisoval?

snowflakenel
31. jan 2024

Ano daju. Ako dlho si na rizokovom? Aj ja som bola tusim 2-3tyzdne bez a potom doktor dopisal aj,vychadzky.
Mala som klasicke od 10 do 12 a od 14 do 16. Ked som sa opytala, ci mi ich moze spojotxod 12.00 do 16.00,,co by mi vyhovalo viac, tak mi to nechcel zmenit.

lilly30
31. jan 2024

To záleží od lekára...ja som tiež mala vychádzky,ale moc som ich nevyužívala lebo kade som chodila tade som vracala počas celého tehotenstva...ale keď som sa cítila lepšie som išla aspoň so psom na chvíľku von keď som vladala

snowflakenel
31. jan 2024

Co sa ryka kontrol,,bolqsom na rizikpvom 2x.
Mne neprisla
kontrola, no ja som vychadzky dodrzovala. Jasne, par krat sa mi stalo, ze som,bola.dlhsie prec....kolona,,daco surne vybavit.....
Ale poznam baby,,ktorym kontrola prisla.

autor
31. jan 2024

Nie som este na pn, rozmyslam… kvoli stresu v práci. A celkovo dobrym hodnotám…. Ked tak by som chcela vychadzky na 4 hodiny naraz. Nie osobitne… opytam sa ked tam pojdem…

vierus08
31. jan 2024

Ja som mala vychádzky 2x po 2 hodiny klasika. Bola som na rizikovom od 4 mesiaca, tie prvé mesiace som to fakt dodržiavala ale bolo mo hrozne čiže to nebolo ani obmedzenie. Posledné mesiace mi bolo lepšie a priznám sa potok som to porušovala ale cez týždeň a počas dňa kedy by mi dal lekár “ospravedlnenku” 😀 tak sme sa dohodli.

mamina7070
31. jan 2024

ano mala by si mat dve hodiny doobeda a dve poobede pri dalsej kontrole si ich vypytaj

spolu ti ich neda

janinah
31. jan 2024

Buď máš zdrav.problem s bábätkom alebo máš rozchádzanú cukrovku.Podla toho máš dg na PN a podľa toho ti dr.dava vychádzky.PN ti teda doporučil gynekolog alebo diabetológ Klasika je 2 hod.dopoludnia 2 hod.popoludni.vsetko čo je inak moze byť " podozrivé" a môže to dr.zdovodnovat pre poisťovňu.

rurutiax
31. jan 2024

Ja som bola na PN ako tehotná a gynekologička mi dala vychádzky od 8-12 a potom od 13-18. To aké budeš mať vychádzky je čisto na lekárovi.

autor
31. jan 2024

A este sa chcem opytat ci PNka konci nastupom na matersku? Cize cca 6 tyzdnov pred porodom? Ci ako to je?

autor
31. jan 2024

A dalsia otazka. Ci PN a tehotensky prispevok bude chodit sucasne alebo tehotensky prispevok mi zrusia?

lubkovaandrejka
31. jan 2024

Ano, PN vtedy konci, 6.-8.tyzdnov pred porodom 🙂 potom ti zacne materska. PN a tehotensky prispevok ti bude chodit. Nic sa nezrusi.

lilinka88
31. jan 2024

Ak máš nárok na materské, nárok na nemocenské uplynie 6 týždňov pred termínom pôrodu, resp deň pred nástupom na materské ak nastúpiš skôr ako 6 týždňov pred termínom.
PN aj tehotenské môže byť súbežne

rurutiax
31. jan 2024

Presne tak, hneď ako nastúpiš na materskú ti končí PN. Tehotenský príspevok a pnka ti bude chodiť spolu. Keď nastúpiš na materskú, bude ti chodiť materská a aj tehotenský príspevok dokým neporodíš logicky.

autor
31. jan 2024

@rurutiax cize ked nastupim na matersku tak koncí PN a teda aj tie vychadzky ano? 😁 dakujem ste super!

rurutiax
31. jan 2024

Ano, keď už budeš na materskej, tak si už môžeš labzovať kade tade. 🙂

snowflakenel
31. jan 2024

Pm mozes skoncit aj skor.
Tada ja som ai vybrala.este 2 tyzdne dovolenky a.potom som nastupila.na.MD

mogaa
31. jan 2024

záleží od lekára.....môj napr. dá vychádzky najskôr po 6 týždňoch....

marley15
31. jan 2024

Ahoj, odpovedat ti sice na 100% neviem, ale tiez mam cukrovku a som v uplne rovnakej situacii ako ty a riesim dilemu, ci sa trapit v praci alebo ist radsej na PN, aj ked termin porodu je este daleko...drzim palce 🙂)

autor
31. jan 2024

@marley15 a kedy mas termin? Aj ja to mam este daleko 😁 akoze nemam az taaak strasne narocnu tu pracu ale sem tam tie stresy sú a neviem co robit noo.

marley15
31. jan 2024

Termin mam az koncom jula. No mna stresuju aj tie vykyvy hladin cukru pocas dna, v praci nie je tolko casu to manazovat a bojim sa dosledkov :/ kludne mi napis ak budes niekedy chciet, mozno si aspon poradime v niecom 🙂

lujza_
1. feb 2024

Ahoj , ja som mala vychádzky 6hodín - 2hodiny doobeda a 4hodiny poobede ,to som si také ani nepýtala , jedine som hovorila že chcem tie 4 hodiny vkusne poobede a doktor sám , že mi nechá aj tie dve hodiny doobeda pre istotu.Takže absolútne to nieje pravidlo že dávajú len 4hodiny ako tu stále niektoré mamičky píšu 🤷 ja som bola PN minulý rok

snowflakenel
1. feb 2024

@lujza_ nie,,noe je to pravidlo, no vacwina s tym ma problem. Neviem preco. Ale velakrat zalezi aj,od diagnozy....
Ja som mala.doagnozi krvacanie v tehotenstve, cize som bola rada aj za roe hodiny,,ktore som dostala....🙂 ked som chcela dat dokopy tie 4 hodiny od 12 do 16 tqk,mi povedal, ze sa to neda.

lenkakoc444
1. feb 2024

Tiez mam dia1 uz 18r. Poradim ti nechod na pn budes sa tolko sledovat, ze sa este viac vystresujes. Ja som pn nemala a nemala som cas v praci sledovat hodnoty a dobre tak 🙂 ja som ale vacsinou robila z ho cize to dost pomohlo hlavne na zaciatku ked som zila v hypach.

lujza_
1. feb 2024

@snowflakenel ja som prekonala 2x MA a mala som rizikové pracovisko preto som bola na rizikovom , ale určite je to pravda že všetko záleží od doktorka , nakoľko je ochotný 👍 pretože známa chodí tiež k môjmu ženskému a tiež dostala 6h vychádzky 🤷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre