Ahojte. Som v 9 týždni. Pracujem v kancelarii no mam neznesitelne bolesti chrbta ci v praci ci doma, cez den i v noci. Zdravotne je miminko oki boli sme na kontrole. Len s tym chrbtom naozaj fungovať nedokazem, ledva sadopravim do kancla ale hlavu mam uplne zatienenu bolestou a unavoukedze aj malo spim koli chrbtu. Myslite ze by ma lekar vypisal na dlhodobu PN ? Zamestnavatel ma nema kde preradit cize by som do 9 mesiaca sedela tam kde teraz. Je to v kompetencii gynekologa alebo všeobecného lekara ?
smer prakticky lekar, da ti PNku a posle ta k neurologovi. Po vysetreniach, pripadne rehabke, ti bud ukoncia PN alebo budu predlhzovat.
@sanny2993 záleží od gynekológa, ale on ti PN nemusí vystaviť keďže nemáš gynekologickú diagnózu....takže všeobecná lekárka, tá ťa môže poslať na rehabilitácie, samozrejme s bolesťou chrbta ťa zrejme nenechá doma ďaľších 7mesiacov...ak by si bola v pokročilom štádiu tehotenstva, tak s PN by nebol problém, len ty zrejme chceš PN do konca tehotenstva a to pochybujem že nájdeš lekára ktorý ťa nechá 7mesiacov doma lebo ťa bolí chrbát - hlavne ak máš sedavé zamestnanie......zároveň treba počítať že ak budeš PN - musíš dodržiavať liečebný režim, kontroly sa robia aj tehotným....
@mogaa no prave s bolavym chrbtom byvaju ludia dlho doma. Sedava praca, je prave ta co to vyrazne zhorsuje. V 9tt ju ale urcite ten chrbat neboli z tehu.
@sanny2993 urcite sa daj vysetrit, podla vsetkeho ta to neboli iba z tehotenstva,a k mas nejaky problem vo vyssom stadiu sa ti to moze este zhorsit. Radsej smer rehabilitacie, kym mas este cas. Ono aj tak vela vysetreni a procedur robit nebudu vediet.
@simca06022011 ano s bolavým chrbtom ľudia bývajú dlho doma - ale majú tam reálnu diagnózu napr.vysunutá platnička, nikto nie ej doma niekoľko mesiacov s tým že ho bolí chrbát a vyšetrenia nič nezistia(dôvod, prečo)
@mogaa ale to nevie lekar ked pirde pacient, cize ju vypisu, vysetria.. neurolog moze zhodnoti, ze nevie to viac vysetrit, ale realne pacientka problemy ma, posle ju na rehabku a nakaze setrit sa a PNku
A akú inú prácu by si chcela ró it keď nie sedieť v kancelárii? Ľahšiu prácu už ti dat nemôže. Gynekológ ta kvôli krížom môže vypísať max na týždeň, dva. Ale nato si ešte v nízkom TT.
Možno to ani nebude mať priamu súvislosť s tehotenstvom a myslím si, že ak máš bolesti, tak nebude mať problém ti lekár pn vypísať. Nakoľko to však bude záleží priamo od daného problému
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sanny2993 bolesti chrbta predpokladam nemas z tehotenstva, skor to ries s ortopedom/neurologom...