PN kvôli bolesti chrbta v 9. týždni

sanny2993
17. sep 2020

Ahojte. Som v 9 týždni. Pracujem v kancelarii no mam neznesitelne bolesti chrbta ci v praci ci doma, cez den i v noci. Zdravotne je miminko oki boli sme na kontrole. Len s tym chrbtom naozaj fungovať nedokazem, ledva sadopravim do kancla ale hlavu mam uplne zatienenu bolestou a unavoukedze aj malo spim koli chrbtu. Myslite ze by ma lekar vypisal na dlhodobu PN ? Zamestnavatel ma nema kde preradit cize by som do 9 mesiaca sedela tam kde teraz. Je to v kompetencii gynekologa alebo všeobecného lekara ?

hailey1
17. sep 2020

@sanny2993 bolesti chrbta predpokladam nemas z tehotenstva, skor to ries s ortopedom/neurologom...

simca06022011
17. sep 2020

smer prakticky lekar, da ti PNku a posle ta k neurologovi. Po vysetreniach, pripadne rehabke, ti bud ukoncia PN alebo budu predlhzovat.

mogaa
17. sep 2020

@sanny2993 záleží od gynekológa, ale on ti PN nemusí vystaviť keďže nemáš gynekologickú diagnózu....takže všeobecná lekárka, tá ťa môže poslať na rehabilitácie, samozrejme s bolesťou chrbta ťa zrejme nenechá doma ďaľších 7mesiacov...ak by si bola v pokročilom štádiu tehotenstva, tak s PN by nebol problém, len ty zrejme chceš PN do konca tehotenstva a to pochybujem že nájdeš lekára ktorý ťa nechá 7mesiacov doma lebo ťa bolí chrbát - hlavne ak máš sedavé zamestnanie......zároveň treba počítať že ak budeš PN - musíš dodržiavať liečebný režim, kontroly sa robia aj tehotným....

simca06022011
17. sep 2020

@mogaa no prave s bolavym chrbtom byvaju ludia dlho doma. Sedava praca, je prave ta co to vyrazne zhorsuje. V 9tt ju ale urcite ten chrbat neboli z tehu.

@sanny2993 urcite sa daj vysetrit, podla vsetkeho ta to neboli iba z tehotenstva,a k mas nejaky problem vo vyssom stadiu sa ti to moze este zhorsit. Radsej smer rehabilitacie, kym mas este cas. Ono aj tak vela vysetreni a procedur robit nebudu vediet.

mogaa
17. sep 2020

@simca06022011 ano s bolavým chrbtom ľudia bývajú dlho doma - ale majú tam reálnu diagnózu napr.vysunutá platnička, nikto nie ej doma niekoľko mesiacov s tým že ho bolí chrbát a vyšetrenia nič nezistia(dôvod, prečo)

simca06022011
17. sep 2020

@mogaa ale to nevie lekar ked pirde pacient, cize ju vypisu, vysetria.. neurolog moze zhodnoti, ze nevie to viac vysetrit, ale realne pacientka problemy ma, posle ju na rehabku a nakaze setrit sa a PNku

luulinkaa
17. sep 2020

A akú inú prácu by si chcela ró it keď nie sedieť v kancelárii? Ľahšiu prácu už ti dat nemôže. Gynekológ ta kvôli krížom môže vypísať max na týždeň, dva. Ale nato si ešte v nízkom TT.

hadecka39
17. sep 2020

Možno to ani nebude mať priamu súvislosť s tehotenstvom a myslím si, že ak máš bolesti, tak nebude mať problém ti lekár pn vypísať. Nakoľko to však bude záleží priamo od daného problému

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre