Plod je menší o týždeň

18. jan 2024

Ahojte dievčatá, som v 23 týždni. Dnes som bola na veľkom sone, plod je menší o týždeň ako by mal ,ten percentil ktorý by mal byť 10 alebo nad 10 mám 8,1. Mali ste to niektorá ? Poslala ma na vyšetrenie k hematologicke len ma vystrašilo to prirovnanie že môže nastať rastova retardacia. Je to vážne alebo nemám stresovať? Ďakujem vopred za všetky rozumné rady

silvia2013
18. jan 2024

pred 20rokmi som mala plod mensi ako by mal byt, vtedy to neboli ziadne percentil, ale lekar mi povedal, ze to je ok, niekedy plod nenarastie tyzden vobec a potom to dobehne.O 3 tyzdne uz bol zase plod vacsi ako mal byt 🙂

budulinka12
18. jan 2024

Ja mám dcérku o týždeň menšiu.. celé tehotenstvo ma tým plašili.. narodila sa 41+1 ako 2870g a nič jej nie je len je drobná.. pediatrička sa vyjadrila tak, že jednoducho je iba menšia ale nemá žiadne rastové postihnutie

deti95060810
18. jan 2024

bežne mi hovorili že dieťa je menšie o 2 týždne... mňa to vôbec nevzrušovalo. Dievčatá sa narodili s váhou 3300 g...
vôbec sa nestresuj, nič sa nedeje.

mima1608
18. jan 2024

Moja malá bola celé tehu o týždeň väčšia, vraj. Posledná poradňa a bola tabuľková zrazu. Švagriná zas mala celé tehu dcéru o týždeň menšiu. Narodila sa 38tt s váhou 3200g a 51cm... Takže to naozaj ale že naozaj nič neznamená

petronellla87
18. jan 2024

Moja bola cele tehotenstvo menšia o 2 týždne

mili2016
18. jan 2024

Mňa tiež tak vystrašili v 35tt vraj je menšia o 3tyzdne . Týždeň som si kôli tomu pobudla v nemocnici mala som aj zle prietoky. Tri dni pred pôrodom má stále stresovali aká je malá a.t.d.
Pri pôrode mi zrazu sestričky vraveli ale veď nieje vôbec malá takže asi tak. Ak si náhodou útla ako ja nečakaj ze budeš mať veľké bábätko.

katuskamala1
18. jan 2024

Cele tehotenstvo bola 1-2t pozadu a narodila sa s 3.6kg :D

cookie29
18. jan 2024

mna s tym strasili, lebo bolo malicke. Aj som sa stresovala +++, narodilo sa po termine a 4.5kg... akoze treba hodit ockom, skontrolovat ale skusit nestresovat, aj ked sa to neda

danielittar
18. jan 2024

Moja malá bola tiež o týždeň menšia, ale mohlo to byť aj posunutou ovuláciou. Bola som po spontánnom potrate, tak to bolo rozhádzané. Gyn to rátal podľa cyklu. Malá sa narodila 40+2 a bola malinká 2670 gramová. Inak všetko v poriadku.

autor
18. jan 2024

Joj žienky veľmi vám ďakujem za všetky správy , upokojili ste ma a som rada že sa môžem podeliť 🙂 ste zlate ďakujem

janinah
18. jan 2024

Asi nebudú rovnako veľké deti 155 CM rodičov a 190 CM.nestresuj.niet dôvod.

majamat
18. jan 2024

@janinah v tomto stadiu sa genetika neprejavuje.

mam kolegynu, co mala chlapcov dvoch 4300g a *54cm a jeden mal 4700g a 57cm.,
ona sotva 160cm a jej muz 170cm.
najstarsi chlapec ma sotva 170cm, ostatni dvaja este nei su dospeli, no su na spodku grafu - nizky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre