V stredu (27.1.) som bola na ultrazvuku a lekárka mi povedala že na 7tt. je mimi veľmi maličké (na 4tt) a nevidí žiadnu akciu. Ďalšiu stredu mám isť na kontrolný ultrazvuk či mimi rastie. Urobili mi test z krvi na HCG a klesol oproti prvého odberu a dnes som začala špiniť. Mám isť hned na pohotovosť nech ma pošlú na vyčistenie alebo počkať kým sa telo vyčistí samo. Niekde píšu tam, niekde hentak..neviem čo teraz 😢
No mam za sebou dva mikropotraty a vzdy mi dr povedal, ze je to na prirode zo zaciatku. A ked hcg klesa, to nie je dobre znamenie. Pravdepodobne to neskonci dobre. Potratila som v 5 tt, po mesiaci v 7 tt a dr pivedal, ze menstruacia pride do 8 tyzdnov, no a uz neprisla 🙂 pride davidko o mesiac. Tym som chcela povedat, ze aj ked sa neudrzi teraz tak skusajte hned potom ak sa snazite, lebo maternica je nastavena na tehotenstvo 🙂
@piskotka128
@piskotka128 mne sa to stalo tiez koncom 6.tt, spinila som a bolo toho stale viac az krvacanie, tak som isla do nemocnice, jeden den este na uzv plod videli druhy uz nie a automaticky ma supli na kyret. Neviem ci je lepsie cakat alebo nie, ja sa na kyret nestazujem, lebo potom som uz takmer nekrvacala, na druhy den som bola fit a dalsej menstruacie som sa uz ani nedockala - lebo som bola opat tehotna 🙂
@piskotka128 Ja som vzdy cakala na krvacanie (aby som si bola na istom, ze to nevyslo) a potom som sla rovno s taskou do nemocnice. Zazila som si 2x. Zas netreba sa nejako hnat, ale myslim si, ze vycistenie je pre telo rychlejsie a setrnejsie, nez nechat to "na prirodu", kolkokrat zeny krvacali aj niekolko tyzdnov. Ale zas kyretaz je zakrok v narkoze a su tam aj rizika, takze si musis sama zvazit.
@piskotka128 ja na tvojom mieste by som sla do nemocnice,
Tak kyret je sotva setrnejsi...ja som čakala a neľutujem, príroda to má dobre zariadené, zbytočne do toho zasahovať...a inak som bola v 10+0tt
Ak sa rozhodnes pockat,urcite chod po tom na kontrolu ci si sa vycistila uplne.ci netreba ist na kyret.lebo ked tam nieco ostane moze robit problemy.ja som tyzden krvacala,ako menstruacua a dr potom pozrel ultrazvukom a povedal ze musim ist na kyret lebo nieco tam este ostalo.tak som bola a o tri mesiace som znova otehotnela a vsetko uz bolo ok.
Noo stale plati ze ked vies ze si tehotna a objavi sa krvacanie,ci spinenie,treba ist na pohotovost,,o dalsom postupe rozhodne lekar..ale zda sa,ze plod sa neudrzal,je mi to luto
... a je po všetkom 😢
@piskotka128 Viem ako sa cítiš, bola som na tom rovnako pred 13 rokmi. Čas zahojí boľavé srdiečko. Ešte budeš mať detičky!
@cerez Ďakujem pekne za podporu. Dúfam, že áno.
@piskotka128 mrzi ma to, tiez som si presla potratom...dufam,ze coskoro sa zadari znovu a tentokrat uspesne az do konca,,vela stastia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som teda určite nečakala. O tom čo je správne musí rozhodnúť lekár.