Ahojte, potrebujem pomoct s plesnou na rukach, mam s tym problemy uz vyse 2 rokov, zacalo to, ked som bola tehotna so synom, kozna mi vravela, ze mi nemoze nic dat, lebo som tehotna, potom som dost dlho kojila- 1,5 roka, takze mi vraj znova nic nemohla dat, lebo ze to ide do mlieka, konecne po odstaveni dala mi na to nejake tabletky, tie mi nezabrali a baby moje, otehotnela som zasa....lenze je to uz fakt zle, som v 5.mesiaci a uz to fakt nevykryvam, ani dithiaden mi uz pomaly nezabera na svrbenie...poradte, co mozem robit?
Fuu a nemoze to byt skor ekzem ? Ja som mala loziska.na predlaktiach v tehu aj na cele co bolo dost blbe a ptm ku porodu aj na lytkach dala mi advantan mastny krem ten iba v tenkej vrstve spociatku 2x denne ptm len.raz a asi lipobase tusim sa to vola a to na premastovanie ... skus biodermu dakto mi poradil aj kokosovy olej ze je dobry na to ... no u koznych chorob je to skusanie co zaberie co ineho vylieci druhemu ublizi ... ak je to ekzem treba precistit pecen liecia sa priciny nie dosledky ak je to plesen tak canesten mozno nemam ho oskusany ak je to na dlaniach pouzivaj rukavice pri praci so saponatmi alebo ked krajas zeleninu ci.lupes zemiaky tiez rukavice vsimaj si za akych okolnosti ti to mizne kedy toho mas viac a skus druhu koznu mne tiez jedna nepomohla musela som ju zmenit ale potvrdilo sa ze je to fakt len hormonmi ked som malu odstavila zmizlo to uplne aj nejake soli su do kupela co by to.mohli zmiernit 🙂
Pocuj spytaj sa v lekarni na vzorku z masticky Lipikar Baume.pogoogli si o tom.je to kremik z termalnej vody vhodny aj pre novorodencov.ziadnd hormony.ha som mala n tvari take suche svrbiace loziska.bola slm nestastna ked mi nic nezaberalo.kozna mi povedala ze to mam nieco ako atopicky exem ze s to bude stale vraciat a dala mi na to nejaku sirovu masticku ktora mi to este viac vysusila.toto mi to vyliecili uz zo vzorky! Ak nezozenies mam este jednu vzorku doma neotvorenu.
@julia630 plesen? Nemas nahodou atopicky exem? Ten sa skor objavi prave pri hormonalnych zmenach. Mne sa tiez takto zhorsil. V 8 mesiaci som myslela ze sa zblaznim. Cele ramena som mala cervene ako rak, akoby ma opalilo. Akurat ze bol februar 🙂 Jedine, co na svrbenie zabralo bolo ovsene mlieko. Mozes pouzit aj kupel, ktory dostat v lekarni, ale je o dost drahsi 🙂 Ja som mala doma praskove mlieko, nasypala som ho do misky, rozrobila s troskou vody na kasicku a natrela sa nahrubo. Nechala posobit a ozaj to zaberalo. Pokozka sa upokojila. Ak je to exem, najpodstatnejsie js nenechat to vysusit, cize mazat a mazat. Mne osobne vazelinove a ine mastne kremy nerobia dobre. Svrbi to este viac. Velmi mi na ruky pomaha krem z DMka Balea MED, Ph 5,5... Handcreme. Take male balenie, okolo 1€. Uz som skusala kadejake "zazraky" z lekarne a stalo to vsetko majland. Tento jediny krem nie je mastny, rychlo sa vstrebe a pekne zvlacni pokozku. Pouzivala som aj Lipolotio, ale ani ten mi bohvieako nepomahal ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne predpisal dr. vazelinovu mast na ekzem tiez je aj na koznu pliesen, ale to som nebola tehotna. Zaberalo mi aj normalne savo do pradla, alebo chlor, to zabija pliesne, no co moze poskodit to sa dava aj do bazenov a chodia tam aj tehotne? zriedila som s vodou a v tom preplachla ruky 2-3 krat denne.