Pleseň na chrbáte

vmm1986
10. aug 2018

Ahojte, prosím vie niekto poradiť ako sa účinne ale šetrne zbaviť plesne na chrbáte?

raz je to lepšie, raz horšie,no stále mi to pretrváva a neviem čim sa toho striasť. Skoro všetky mastičky čo som našla nie su vhodné v tehotenstve.
Má prosím niekto skúsenosť? dakujem

prevenar
10. aug 2018

..no hej , vsetky antiykotika su vyrazne jedy, takze to budes mat narocne v tehotenstve.

mozes skusit striedat oreganovy olej a slaby chlorovy roztok ..nieco co sa pouziva na upravu bazenovej vody.

ono , najvacsia istota by bola zrejme chemia ..nieco ako Lamisil ..avsak pochybujem ,ze je to mozne pouzit v tehotenstve.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alobalka
10. aug 2018

@vmm1986 oreganovy výťažok je nevhodný v tehotenstve, vnutorne určite a vonkajšie asi skôr tiež nie.

alobalka
10. aug 2018

@vmm1986 veľká plocha je zasiahnuta?
Možno niečo s tea tree oil alebo imazol krempasta? Určite by som šla ku koznej ak to najmä trvá dlho, nezlepsuje sa alebo je na velkej ploche. Môže to byť aj kombinovana infekcia s bakterialnou. ..

juliet86
10. aug 2018

vysadit vsetky cukry a sacharidy zo stravy

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alobalka
10. aug 2018

@lenkakravcova čítala som to kedysi na prípravku- oreganovom oleji. Preto som napísala "vytazky". Rôzne pripravky s orgánom môžu byť rôzne koncentrovane, čo sa týka samotnej účinnej zložky. Obsahuje tuším nejaký alkaloid, ktorý môže spôsobovať kŕče (riziko potratu). A keďže boj s plesňou je nadlho (opakované vystavenie) . ..
Keď sa používa oregano v kuchyni v primeranom množstve, asi to toľko nezavazi: )

alobalka
10. aug 2018

@lenkakravcova a tiež nevieme akú veľkú plochu chce ošetrovať a kľudne sa z tej narušenej plochy kože môže pripravok intenzívnejšie vstrebavat. Ja by som bola opatrná. Ale zase som za to, aby sa to nezanedbalo a riešilo. Nepíše či bola u dr. .Môže to byť 1cm záležitosť alebo aj oveľa väčšia plocha. ..

vmm1986
autor
10. aug 2018

u dr som zatial nebola a ide skoro o cely chrbat

alobalka
10. aug 2018

@vmm1986 a je to isto pleseň? Nemôže ísť o alergiu/ekzem alebo zapareniny? A inde to nie je, iba chrbát?

logo_napady
10. aug 2018

@vmm1986 osobnu skusenost nemam, ale znamej pomohlo natierat zriedenym cajovnikovym olejom a vyrazne obmedzit cukry v strave.

alobalka
11. aug 2018

@vmm1986 našla som Nasil mydlo, ale tiež osobnú skúsenosť nemám

sandri
11. aug 2018

Ahoj, urcite navstiv lekara. Manzel mal na chrbte cca 5 cm zasiahnuty, dostal na to nejaku "vodicku" plus tabletky. Okrem toho nam dr dala specialny roztok, v ktorom som musela oprat uplne vsetko muzove pradlo. Co sa dalo, som musela aj vyzehlit. Cize vsetky veci zo skrine vybrat, oprat, ozehlit, vratane postelneho pradla a uterakov. Zmizlo to velmi rychlo po tychto opatreniach. Tam je problem v tom, ze sa to drzi v pradle, takze aj ked si ty chrbat vyliecis, ked si oblecies tricko, mas to naspat...

zuzliq
11. aug 2018

Ahoj, odporúčam návštevu kožného lekára. Plesne a kvasinky sú štruktúrou bunky najpodobnejšie tej našej (najmenej podobná je bunka baktérií, na ktoré máme antibiotiká), preto majú antimykotiká veľa vedľajších účinkov a liečba trvá dlho. Hlavne
v tehotenstve to môže byť veľmi nebezpečné. Vylúčenie sacharidov zo stravy určite pomôže, v tehotenstve odporúčam poradiť sa s gynekológom. Rôzne voľnopredajné oleje/mastičky majú skôr vylákať peniaze od pacientov. Toto by som riešila jedine cez lekára. Chcete si neskôr niečo vyčítať ? Neohrozujte seba a dieťa. Na internete diagnózu a ani liečbu nehľadajte.

judar
11. aug 2018

To je rozum podaktorých ...namiesto doktora navšíviť najprv modrého koňa a skúšať doma somariny z bar čím....nechapem prečo si niektore myslia že tu kde sa to hemží doslova kopou šarlatanskych odborníkov s babskyma radami najdu istotné vyliečenie..

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenuska200_22
20. okt 2018

mne pomaha sipkovy olej dr Feeldog no musim natierat kazdy druhy den

anitu
20. okt 2018

Ja s tým nemám skúsenosť, ale keď som mala jeden podobný malý fliacik na chrbte v lete, som raz-dva krát natrela propolisom. A bolo prec. Vyskúšaj. To je fakt prirodne

lenuska200_22
20. okt 2018

@anitu fihaa to by ma nenapadlo...aj ked som tehu mozem ?

anitu
20. okt 2018

@lenuska200_22 aj ja som tehu. A natrela som 👍neviem ci sa môže. Tak ale je to prirodne

lenuska200_22
20. okt 2018

@anitu aj sipkovy olej je prirodny..takze to by nemuselo vadit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre