Plánovaný cisársky rez kvôli očným problémom

barca2107
3. feb 2021

Ahojte, mamičky. Som prvorodička v 27 tt a mám kvôli očnym problémom indikáciu k cisárskemu rezu (-18 dioptrii, stenšena sietnica, hrozba odlupnutia, aktuálne krvácanie na očných sietniciach) .. Poradňu mám až za dva týždne, ako to ďalej funguje, gynekológ vás odporučí na vyšetrenie u pôrodníka a ten Vám určí termín? Kedy dopredu sa určuje termín pôrodu? A následne, ako to je s materskou, 6-8 týždňov pred teraz predpokladaným dátumom pôrodu (u mna 7.máj) alebo 6-8 týždňov pred plánovanym cisárskym rezom (viem že cisársky sa plánuje do 10 dni pred pôvodným termínom)? Ďakujem 🙂

vulka
3. feb 2021

@barca2107 No neviem, či máš celkom pravdu, že 10 dní pred termínom. Ja som rodila plánovaným cisárskym v 37. týždni s takou istou diagnózou ako Ty.

barca2107
autor
3. feb 2021

@vulka píšem že doktorky som sa ešte nepýtala, čítala som len články na nete a príspevky tu od báb a tie písali niektorí skôr niektorí neskôr , ale väčšina že 10 dni

terezia323
3. feb 2021

@barca2107 väčšinou sa nastupuje na materskú podľa termínu pôrodu podľa poslednej menštruácie.

e1i
3. feb 2021

@barca2107 MD je podľa termínu pôrodu podľa ms. Jedine ak by si rodila predčasne,napr ako ja v 29tt tak odo dňa pôrodu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre