Dobry den,
je pravidlo ze ak je placenta vpredu je menej citit pohyby? ja ju mam vpredu hore.
Ja čakám prvé, placentu mám tiež vpredu a tiež som prvé pohyby cítila neskôr až okolo 21-22 tt a doteraz som nejake brutálne silne pohyby necítila 😊 a to už budúci týždeň rodim (dúfam 🙈🙈)
Tak placenta vpredu slúži trochu ako nárazník, stlmí kopance smerom do brucha… ja som tiež mala placentu vpredu a skôr som cítila ako keby pohyby smerom ku kostrči, na bruchu neboli ani navonok nejako extra viditeľné…
U môjho drobca som po bokoch videla a aj cítila viac jeho končatiny a začala pohyby cítiť v 20tt. 🙂 Pri druhom som mala v predu ale nižšie a veru koľko krát mi aj pupok potrápil kde sa mi pár strijí urobilo.
@aknamorka22 Vieš aj ja somd ruhého viac cítila aj viac bolelo ako sa hýbal je to aj tým,že druhé detičky sú poväčšinou väčšie a iné ako rpvoredené ja som mala prvého takého vrabčeka zato druhého mini chlapa keďže postavu mal akoc hlapík širšie pliecka aj väčšieho hoc len 150g a 1cm ale cítila som to z každej stránky ťarchu na chrbticu,pri tlačení von a potom pri nsoení na rukách :D ALe nedala by som za nič keby som mohla ten zázrak zažiť ešte raz naposledy 🙂 po tretí krát.
@izabela181 Jej no to si neviem predstviť u mojich mám v pamäti ako som im končatiny tlačila dnu čo ma to bolelo akoby ma zvnútra párali.
Prvé tehotenstvo, placenta v predu, špeky na bruchu a pohyby od 16tt. Takže je to naozaj individuálne. Bábätko môže byť aj jednoducho lenivé.
ano, plcenta vpredu = citis pohyby menej a citis ich neskorsie lebo musia byt silnejsie (babo musi byt silnejsie v neskorsom tyzdni)
Som v 20tt, placenta vpredu, pohyby úplne minimálne az takmer žiadne. Som z toho dosť nervózna 🙄 na Sone však všetko perfektne. Hádam to príde v najbližších týždňoch.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Ja som pri prvom mala placentu vpredu hore. Pohyby som zacala cítiť v 20tt. Ale celkovo som veľmi pohyby do pôrodu necitila. Ani sa mi brucho nevypucalo a ani som ho nemala veľké. Teraz pri druhom tehu mam tiež placentu vpredu hore ale pohyby citim oveľa silnejšie. Aj sa mi brucho vypuca aj cítim ked sa dieta mrvi a pretaca. Pohyby cítim od 18tt. Takže situácia rovnaká ale intenzita iná. Teraz mam aj brucho väčšie. 🙂