poculi ste? mate skusenosti?
mala som to v papieroch
@keira - to znamena, ze urcita cast placenty nepracuje, odumiera, tym padom nie je dieta dostatocne vyzivovane. Riziko celkoveho infarktu placenty - tym padom smrti dietata v brusku - je u placenty, co uz mala predosle infarkty bohuzial velmi vysoka a väcsinou sa odporuca ak je zena uz v tyzdni, kedy sa da dietatko vypiplat v inkubatore, dietatko vybrat. Kazdopadne patris do nemocnice na neustaly monitoring.
@keira - ak je babo uz na svete, tak si povedz - mali ste velke stastie. Nemas v pase bohuzial ani tehu, ani dietatko...
@bosoriak - na sone sa to zistit da, rovnako ako lekar urci prezretost placenty, vidi aj infakty, tmave flaky na placente, kde uz neprudi krv
Nepouziva se tento nazev i u placenty, ktera je tzv. odrazena? Mam dojem, ze jsem to tu zaslechla u kamaradky, ktera mela "odrazenou placentu"...manzel ji bil a tyral a bouchal kam nema..narodil se ji postizeny chlapecek.. ☹
@anjelicek26 Aha, to ma nenapadlo, ze vlastne na ultrazvuku je to asi vidiet. Tak snad sa to @keira tyka az po porode..
@irriss - moze byt, tych dovodov na infarkt je viacej, ci uz prilisne ukladanie vapniku a prezretie placenty, ale aj uder do brucha a nasledne odlucenie placenty :(
@anjelicek26 ☹ 😢 dik za odpoved😉
Vyskytlo sa to aj u mna, bohužial bábätka neprežili, a nastal potrat v 24tt, placenta v takomto stave, nieje schopná dieťatko vyživiť, môže to byť spôsobené čímkolvek, ale zväčša to ani nezistia prečo, u nás to zistili až pri pitve, že v placente nastávali infarkty, ale dôvod, prečo bol neudaný...
dieta sa mi narodilo zdrave, ale ma v papieroch oneskorenie 4tt oproti gestacnemu tyzdnu (41 tt)
som vobec pred porodom netusila, ze mi nieco take je, hrozi! akurat som musela ist na sekciu, ktora nebola predtym planovana
@keira - takze babo zaostavalo, lebo nebolo dobre vyzivovane. Veru mali ste stastie, ze neodisla uplne uz pred porodom. Urcite ta nemali nechat prenasat, ale to je na inu diskusiu. Gratulujem k babu.
@anjelicek26 dakujem, sama som z toho prekvapena, lebo minimalne do 39 tt bolo vzdy vsetko na poradni OK, vzdy doktor hovoril, placenta fajn, dostatok plodovej vody.. akurat v 38 tt spomenul nieco take, ze dieta je nejake mensie (malo vtedy 2.5 kg), ale ze OK, dokonca na druhom sone v tom istom tyzdni 2.7 kg, a v 40 tt 3kg. Potom mi povedali to o tom mensom brusku a v 41 tt , dva dni po termine porodu (bola som stale uzavreta, aj som tu pisala, nieco o tuhosti krcku), ze asi to budeme musiet riesit, teda sekcia .. myslis, ze ma len nechceli vystrasit zbytocne predtym a sami vedeli, ze to takto skonci? 😢
@keira Tu je zopar vysvetleni od lekarov
http://www.edusan.sk/mam_problem/texty.php?id=5823
http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
Nemyslim, ze ta nechceli vystrasit, skor sa to proste neda presne odhadnut podla ultrazvuku. Ale pokial je uz dietatko vonku a zdrave, tak sa skutocne nic nedeje. To "oneskorenie" dobehne velmi rychlo.
Vela zdravia.
@keira - veru teraz to uz rychlo dobehne drobatko. Nas sa narodil 2,5kg a v 6 tyzdnoch uz mal 5 kil 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@keira - poculi... ale to nie je nic pekneho, najprv napis, preco to chces vediet?