Placenta marginalis - zasahovanie do pôrodných ciest

29. sep 2022

Ahojte, mali ste niektorá tento problém ze vám placenta zasahovala do pôrodych ciest? Mali ste nejaké problémy koli tomu? Boli ste na rizikovom tehotenstve? Dosť ma to vystrašilo

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. sep 2022

@sella38 ďakujem pekne 🙂

liloastitch
29. sep 2022

Placenta sa ešte môže vytiahnuť,v každom tehotenstve som to mala, v dvoch sa vytiahla, v tomto je zatiaľ stále nízko, už asi aj zostane tam . Nekrvacala som, ani som nemala nejaký problém s týmto spojený. Na rizikovom som kvôli tomu nebola nikdy.

autor
29. sep 2022

@liloastitch ja som zatiaľ (klop, klop) nemala absolútne žiadne špinenie ani krvácanie a som už v štvrtom mesiaci. Tak dúfam ze bude všetko v poriadku.

yanni
29. sep 2022

Mala som marginalis a nemala som ziadne problemy. Ziadne rizikove, ziadne lezanie. Mne sa nevytiahla do konca tehu, zial. Rodila som cisarskym.

liloastitch
29. sep 2022

Komplikácie nie sú pravidlom, netreba sa báť dopredu. Opatrnosť je na mieste, avšak to neznamená, že sa budeš báť aj na záchod prejsť. Nedvíhaj zavážia, šetri sa ,ale funguj normálne.

anavixy
29. sep 2022

Do cca 20tt je to len suspektna dg, moze sa este vytiahnut a nezasahovat vobec, marginalis je este ta lahsia forma, nemusi vobec znamenat komplikacie ani nemoznost vaginalneho porodu, no vyhla by som sa velkej fyzickej zatazi a divokemu sexu 🙊 drzim palce 🍀

paulahr
29. sep 2022

Mala som a v nejakom 4-5 mesiaci sa mi vytiahla tým ako rástlo bábätko aj maternica 🙂 treba sa len šetriť nedvíhať ťažké veci a mali sme zakázaný aj sex

marienna
30. sep 2022

Ja mam tiez marginalis a uz 2x lezim kvoli tomu v nemocnici. Opakovane som krvacala.

heln
30. sep 2022

aj ja som mala, nebola som na rizikovom, ale zacala som krvacat a mesiac som si polezala v nemocnici az do porodu. takze netreba dopredu stresovat, odporucam kludovy rezim, neponahlat sa, po nejakej namahe lahnut na gauc a vylozit nohy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre