ahojte prosim vas som v 12tt a cítim pichanie v podbrušku. cítila som ho uz od 7tt ale teraz je silnejšie, nie o vela ale je. je to normálne alebo radsej zájsť za gyn? je to prve tehotenstvo a nemam skúsenosti mam velky strach zo všetkého aby sa nieco nestalo. dokonca sa bojím robit bežne aktivity. viem ze tehotenstvo nieje choroba, ale napocuvala som sa od kamaratiek o tom ako nemali priznaky potratu a pri bežnej kontrole im povedali ze babetku uz srdiečko nebije. vliezlo mi to do hlavy a teraz mam velky strach aby sa to nestalo aj mne.
@judit001 pichanie, tahanie, tlak je uplne bezny, mna picha ked kychnem, prudko sa postavim alebo pretocim v posteli atd. - kym to nie je vyslovene bolest a spojena napr. so spinenim alebo krvacanim, malo by to byt okej 🙂 chapem tvoje obavy, tiez som sa toho napocuvala a potom som bola stale v strese do dalsej kontroly, tak uz si necitam a ignorujem, lebo potom zbytocne rumazgam, ze nieco nie je okej
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@judit001 ja od začiatku tehotenstva som mala pichanie v podbrusku akoby do mňa niekto zabaral drôt doslova, veľakrát som s tým išla k môjmu lekárovi ten povedal ze je všetko chvalabohu v poriadku, pichá ma však doteraz momentálne som začala 35 tt a od 35 tt amm skracovanie krčka že vraj to môže byť tým to pichanie aj bolesti tak neviem, ale do toho 25 tt si doktor nevedel vysvetliť prečo ma tak pichá... Určite by som zašla na gyn a snáď bude vsetko v poriadku ti prajem 🙂