Ahojte som v 16tt tehotenstva na začiatku som krvacala, začala som brat utrogestan a ascorutin. A môj pán doktor mi od 13tt pomaly znižoval dávky a už utorestan ani ascorutin neberiem. A teraz mám už asi piaty deň pichanie v podbrušku a v pošve. Je to podľa vás normálne? Nemôže to byť kvôli tomu že už neberiem tie lieky? Alebo to je pre tieto týždne normálne? Vopred ďakujem za každú odpoved 🙂
@kristinkaa7 ahoooj.. ja som v 17tt, tiež som krvacala na začiatku a mala som tiež nasadený ascorutin. v nemocnici som si polezala 10 dní a keď ma prepustili, tak mi ascorutin domov nedali. mala som doma fraxik a ten som si pichala. teraz rovnako cítim také pichanie, stipanie alebo neviem to identifikovať v podbrušku a sem tam ma pichne aj v pošve alebo v konečníku. ale myslím, že to je normálne a netreba sa báť 😊 dakedy ma tak skrutii, že len stojím na mieste a predychavam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kristinkaa7 utrogestan sa od 13tt zvykne vysadit ak bol nasadeny preventivne preto, lebo od cca. 12tt prebera plne ulohu palcenta, niektore baby ale beru dlhsie ak maju nizku hladinu progesteronu, pichanie/tahanie/tlaky su v tehotenstve normalne 🙂 otazka znie ako casto sa opakuju, ci picha cely den alebo len pichne atd. ak sa ti cokolvek nezda, radsej zavolaj lekarovi, radsej byt "hysterka" ako nieco podcenit ;)