Ahoj dievcata, mala by som na Vas jednu otazku...som v 15. tyzdni a v poslednych troch-styroch dnoch ma pravidelne, aj kazdych 5 - 10 min picha v brusku, raz vlavo, potom vpravo....samozrejme som to citila aj predtym, ale nie v takomto rozsahu, asi ako kazda z Vas...je to moje prve tehotenstvo a som trosku nesvoja, citim to hlavne pri pohybe, ked lezim je to o.k... 😲 ...co robit, zavolam mojho doktora?....je to normalne??
Ja som v 32. tyz. a to pichanie mam od zaciatku tehotenstva, vzdy je to ine, raz viac, raz menej, niekedy vobec, niekedy az na nevydrzanie a hlavne ked vstavam, alebo dviham nohy, teraz to hlavne pocitujem vpravo, vravia, ze je to normalne 🙂
tiez si myslim,ze by to nemalo znamenat nic vazne,no pre istotu to povedz na najblizsej poradni 😉 istota je istota.....ja som mala rizikove( koli potratom) a pre bolest v podbrusku som lezala v nemoske od 6tt do 15tt..na pozorovanie
ano, pichanie znamená, že sa rozťahujú väzy maternice..to je normálne..ak je to na stranách...ak by si mala také bolesti ako keď začína menštruácia, vtedy radšej hned choď.
na také pichanie miernu bolesť som bola pripravená gynekológom , naštastie mne sa nejak zatiaľ vyhli 😉 väšciu bolesť samozewjmw okamžite konzultuj s tvojim lekárom 😉
V tom obdobi aj mna dost pichalo po stranach bruska, resp. skor podbruska, na poradniach sme to vzdy kontrolovali, ale islo o natahovanie vazov maternice, ako rastla....inak bolo to dost neprijemne 🙂 teraz ked sa v noci zobudim a nedajboze sa chcem presunut na druhy bok, tak to je drsne pichanie akoby sa mi vsetky vnutornsti nanovo museli zorganizovat, tak to musim tak pomalinky robit 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
takych pichani a boliestok este bude 😉 maternica sa roztahuje, robi s v v brusku stale vacsie miesto...ale ak chces pre pokoj v dusi mozes behnut na ko ultrazvuk...