Zdravím, prosím vás má niektorá z vás skúsenosti s pichaním pod pravým prsníkom ako končia rebrá v tehotenstve? Som v 30 týždni a asi druhý týždeň nemôžem kvôli tomu zaspať, nájsť si polohu na spanie a celkovo spánok mi už dlho nič nehovorí.. Je to taká bodavá,pichavá,pálčivá nárazová bolesť a ustupuje len keď sa stále otáčam aj to len niekedy pomôže :( u lekára mi bral krv na pečeňové testy, pankreasové ochorenia, dal mi lieky na pálenie záhy a výsledky som mala dobré.. Dal mi lieky na pálenie záhy ale to mi nepomáha a som už z toho unavená, nevyspaná a nervózna :( prosím ak máte niekto s tým skúsenosti poraďte mi..Ďakujem :(
Možno ti tam bábätko tlačí na nejaký nerv. Ja napr. nemožem ležať na chrbáte....v noci sa tiež budím, prehadzujem a krutim aby som si našla polohu na spanie, možem ležať len na boku, nohy pokrčené, vankuš medzi kolenami...no hotová logistika ako sa uložiť. Ak ležím na chrbte začínam mať divné tlaky v hlave, doslova citím ako by som mala v bruchu tehlu, ktorá mi tlačí na orgány, velmi nepríjemný pocit. V 30. týždni už dieťatko nemá vela miesta...a hovoríš, že zmena polohy pomáha. Skus si odsledovať kedy cítiš ulavu a hned sa skus davať do tej polohy, kde si citila ulavu.
Ďakujem, no už to robím tak,že si rovno ľahnem na chrbát ale to je tiež len na chvíľu lebo to je potom ako vravíš ty..tehla..a nemôžem dýchať takže ani tak ani nijak..ide ma šľak trafiť už.. Neviem fakt ako sa mám dať.. Ešte som skúšala si ľahnúť akoby na pol brucha ale to sa nedá dlho vydržať takže naozaj zúfalá som..ale ďakujem 🙂
@niniacik10 joooj, je mi to luto že si zufala...aj mne to už niekedy lezie na nervy, ja som taký spáč. Mavam aj tlaky na močový mechur, ked som doma tak ok, ale v robote ma to otravuje..niekedy taky pocit na malu a potom ledva pár kvapiek.Tiež sa zadýchavam aj pri rozhovore. Jednoducho dieťatko tlačí všetky organy, tlačí na branicu...ja napr. na chrbte nemožem vydržať....akoby mi kamen zablokoval nejaku žilu alebo niečo a normálne mi je tak divne od hlavy. Asi to bude znieť detinsky, ale ja sa niekedy snažím s malou (viem že to bude dievča) dohodnuť, hovorím jej že ,,pekne sa mi tu ulož,, ideme spinkať...No čo iné nám ostáva, len vydržať. Neboj porodíme a ked uvidíme tie detičky tak toto všetko velmi rýchlo zabudneme.
Ahoj, ja som mala toto isté, mne malinká tlačila práve pod pravé rebrá, pomohli tiež iba ležanie na rovnom. Klalo ma v boku, pod prsiami som cítila až také mravčenie... niekedy celé dni nič a inokedy aj týždeň v kuse...
Prestalo to až vtedy, keď sa malá posunula nižšie v panve a nebola tak vysoko....
Tak asi len vydržať, kým pôjde v brušku nižšie....
@niniacik10 ja som mala niečo podobné, najskôr vylúčili žlčník, robili mi sono v ŽILPE, potom zistili, že mi malý tlačí na močové cesty (niekde medzi mechúrom a obličkami), nič sa s tým nedalo robiť, po pár týždňoch to prešlo. Ja by som to povedala gyndošovi, nech Ťa s tým pošle, aspoň budeš vedieť, či sa s tým niečo bude robiť alebo môžeš iba pretrpieť. Držím palce 🙂
Ďakujem za rady milé dámy 🙂 no doktor mi dal na žalúdok cerucal, okrem toho beriem anopyrinna krv, detralex lebo už mám aj žilu, magnosolv,prenatalne vitamíny no mám pocit že som dôchodca už a fakt toto tehotenstvo ma doslova už zlostí..keď mám ísť spať to viem že sa mi to podarí až okolo jednej keď sa úplne unavím..brali mi krv už na všetko možnéa nikde nič :( ja len že či mi niekto neviete poradiť ako sa mám už poskladať aby som sa aspoň chvíľu vyspala..a to ešte po pôrode bude spánok mínus takže tehotenstvo je fakt naj obdobie v živote ženy :D pri prvej bambulke som toto nepoznala alebo aj áno len som už zabudla má už 8 rokov 🙂 a teraz čakáme chlapca a ten už v bruchu neposlúcha :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A ešte, jediná poloha v ktorej vydržím je na chrbte bez vankúša ale to sa mi zase zle dýcha takže trpím radšej to :(