Pichanie a ťahanie v 18. - 19. týždni

alenkaa26
24. apr 2015

Ahojte, nemáte niektorá skúsenost? Naposledy kontrola v 18+0, krcok uzavrety, 38 mm. Od kontroly ale cítim také popichávanie, nezávisle od polohy tela. Uz sa mi to parkrat stalo, vzdy to trva par dni.. Mali ste to niektorá? Je to normálne? Nemôže ísť o skracovanie? Pohyby citim. Dik za info.

kafedame
24. apr 2015

Ahoj,dieťatko rastie,robí si miesto v maternici-ktorá sa tým pádom rozťahuje.Takže podľa mňa je to normálne.Bola si aj na kontrole,kedy bolo všetko ok,nestresuj a užívaj si tehulkovanie 🙂 🙂 🙂

alenkaa26
autor
24. apr 2015

@kafedame Ahoj, áno, cítila som to aj dávnejšie, ale bolo to aj po stranách, teraz je to akoby úplne dole v posve. Ale brusko mi netvrdne, tak ja dufam, ze nemusim s tym ist.. uz to trva tak asi 4. den, ale da sa to vydrzat

alenkaa26
autor
24. apr 2015

Este by som chcela upresnit, resp. dodat doplnok do diskusie, ze to pichanie je skor v oblasti posvy, nikde inde. Resp. krcka. Preto tie obavy.

rudkocam
24. apr 2015

@alenkaa26 ahoj. nemyslim, ze je to signal skracovania. Aj mna nieco take trapi, akorat ja mam pocit, akoby mi niekto na tych istych miestach robil rezave rany nozom. Veeeelmi neprijemne a aj bolestive. Pri obuvani, zobliekani musim sediet, lebo sa vdaka tomu neudrzim na jednej nohe. Mala som to aj pocas prveho tehu, ale tusim neskor, nez teraz. Vsetko je ok, telo sa prisposobuje tehu. 🙂

zdena12345
24. apr 2015

ja som to mala pravdepodobne tiez. take rezave az bolestive, aj koby v posve a niekedy celkovo dole v podbrusku. nedialo sa nic zleho ani som to neriesila.

ivanya
24. apr 2015

Skusala si magnecko? Mna ked nieco pichne, resp. mam krc, dam magne b6 a do hodinky je klud.

valy
27. apr 2015

@alenkaa26 ahoj, ja som to presne mala pri poslednom tehu, aj priblizne v rovnakom tyzdni. doktor nevidel nic zle, ja som to zacala mat po dlhej ceste autom. dost som sa nalakala, tak som si potom zobrala par dni volno, len som lezala a preslo to za par dni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre