Ma niekto skúsenosti s injekciami steroidov na vývoj pľúc dieťatka? Ja som v 28.t.t. a čakám dvojičky, dnes som bola na tú injekciu a zajtra mám ísť opäť, chcela by som o nich vedieť niečo viac... Ďakujem 😒
Mne ich tiez pichali lebo to vyzeralo na velmi predcasny porod , neviem co viac chces otom vediet, skus vygooglit, stipe to jak slak ale to asi vies ked ti ju dnes pichli🙂injekcie su na to aby sa tvojim babatkam dobre vyvinuli plucka, urcite im to len pomoze.
ja som ju dostala v 34tt, lebo to vyzeralo na predcasny porod..co teda nakoniec aj bol, ale az o 10 dni neskor. Davaju to, aby sa detom rychlejsie dovyvijali plucka v pripade, ze pridu na svet predcasne
@lundadno ahoj, aj mne ich pichali, ležala som v nemocnici pre hroziaci predčasný pôrod a po týždni ležania mi začala odtekať plodová voda, začali ma udržiavať a vtedy mi pichali steroidy na dovývin pľúc - bola som v 33gtt. Malý sa narodil na 5-ty deň po začatí odtekania plodovky. Prišiel na svet akútnou sekciou a vedel dýchať samostatne od prvého dňa pôrodu. Bol v inkubátore a len prvý deň mal pod noštekom hadičku - to dávajú pre istotu kým sa bábo adaptuje. Takže určite to vydrž - stojí to za to. Viem že to poriadne štípalo a modriny som po vpichu mala ešte 10 dní, ale ide predsa o zdravie dieťatka 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
a co viac chces vediet? a mohla si zalozit diskusiu, lebo tu ti mozeme len raz odpovedat 🙂