Ahojte, najde sa tu nejaka mamicka, ktora ma za sebou 5 sekcii? Potrebovala by som skutocne take, ktore si tym presli... Mna totiz zrejme caka piata... Mam 4 dievcata (7,6,4,1) v oktobri minuleho roku som mala 4 sekciu a nedavno som prisla na to, ze cakame piate. Mala by som byt v 7tt ale u dr.som este nebola, pravdupovediac mam strach co povie a este vacsi strach mam ci to dobre dopadne. Mali ste nejake komplikacie obmedzenia? V ktorom tt ste rodili a ako sa vam hojila jazva? Dakujem za vsetky skusenosti😉
@fidka79 Tak asi by bolo dobré porozmýšľať nad tým, že ďalšia sekcia už ozaj môže byť problém a to dosť veľký ale tak je veľa prípadov kedy otehotneli aj ženy po sterilizácii. Mám takú známu, tri deti, sterilizácia a po troch rokoch tehotná....
@margetakuska No je fakt že 5ta sekcia už je ozaj dosť. Asi by som išla čím skôr k lekárke a potom by sa videlo. Stať sa môže všeličo, treba brať do úvahy všetky, aj tie zlé možnosti. Máš 4 deti, mamu budú ešte dlho potrebovať. Držím palce .
@margetakuska 5 seckcia je už dosť ale sú ženy čo to zvládli. Opýtaj sa v skupinke mnohodetné rodiny , tam sú také maminy. Verím že to zvládneš.
@margetskuska blahoželám k tehotenstvu! neboj, ak si doteraz nemala žiadne komplikácie, bude všetko ok 😉. Ja mám 5 detí ( chlapcov 😊), z toho 4 sekcie, všetky bez problémov. Poslednú v 38.tt., na hojení jazvy nič zatiaľ nezvyčajné, no posledná bola ešte len pred troma týždňami. Sterilizáciu som nepodstúpila, žijem v zahraničí a tu sa počet sekcií už tak prísne nerieši😉. V skupinke sekcia a aj mnohodetné rodiny sú aj mamičky s 5 sekciami. Držím palce!
U nás je na sekcie a ich počet velmi konzervatívny pohľad. Niekde uz po 2. sekcií ponúkajú ženám sterilizáciu
Moja kamoska ma 4 sekcie. Mala moderne zmýšľajúceho lekára, ktiry ma dobre vybavenie ambulancie
Nemala ziadne priblemy, ani s donosenim babatka a ani so svojim zdravim.
Doktor jej ani po 4tej sekcií nic nehovoril o sterilizácii a podobne.
V zahranici je tento počet uplne bežný.
@kamitomi dakujem
@maminuska dakujem
@jumansta dakujem, ja som pri stvrtom tehu citila jazvu ale nic strasne, tiez v podstate vsetko bolo bez problemov mala sa narodila az v 39tt takze v poho, no len teraz to bude zrejme horsie nakolko posledna sekcia bola len pred rokom, mam dobreho gynekologa, tak dufam, ze to nejako dame😊
@pribinak mne uz pri tretej hovorili o sterilizacii, pri stvrtej sa chytali za hlavu a nonstop opakovali, ze uz ma tam nechcu vidiet🤔😉ze bud sterilizaciu alebo poriadnu antikoncepciu, sterilizaciu som odmietla, vravela som ze jasne, aj som to tak myslela, ze uz tam v zivote nepridem ako rodicka, no ale stalo sa😏 teraz to bude este horsie....
@margetakuska inak klobuk doke pred 4deti hl takymi ,malymi,j b som sa skor bala tej starostlivosti o deti ze ako to dam ako porodu ;)
Kamarátka mojej svagrinej ma 6 alebo 7 sekcií , bez nejakých problémov pokiaľ viem. Tiež tak za sebou.
aj ja poznam holku, co ma 5 sekcii za sebou, len tusim vacsie rozostupy casove a zvladla to uplne na jednicku,ale tak to sa lisi pripad od pripadu, najistejsie to bude konzultovat s tvojim gyn. , drzim prsty
Stalo sa... Nemám ani jedno dieťa.Ako sa môže stať len tak? :D
Kolegyňa teraz ide na 3tiu sekciu.
@fidka79 prečo by mala byť zodpovednosť nula bodov? Keď reálne v zahraničí nijako neobmedzujú a ani nie sú zhrozeni. Kezde jedno tehotenstvo môže byť sprevádzané komplikáciami. A dovoliť si povedať niekomu cudziemu, že zodpovednosť nula bodou... Hmmm. A prečo by mala riešiť sterilizáciu?
Tak ono kao taky problém to môže byť hlavne, že jazva ani není poriadne este zhojena po roku, navyše cele je to už viac krát riešené a ten rast bruška, maternice atď moze byt problém.
Každopádne gratulujem a prajem, aby všetko dopadlo na výbornú 🍀
Tak pýtať sa môžeš v hocijakej skupine hocikoho ro neznamena ale že sa budeš utešovať tým že niektoré si tym prešli a zvladli to.. riziko tam je ale tie sú zas vždy... najlepšie bude ak sa poradis so svojim lekárom..
@zuzuliennka1 dakujem, isto budem konzultovat, ako som uz pisala mam dobreho gynekologa, len rada by som poznala skusenost mamiciek co tym presli, ako sa citili, ci mali bolesti, ak ano od kedy, ci nastali nejake komplikacie, v ktorom tt sa narodili deticky a ako sa hojila rana, a pod. nechcem sa nijako utesovat, zodpovednost si uvedomujem, a viem ze kazda sekcia je ina - mam za sebou 4,prvu v celkovej anesteze, hojenie celkom fajn, druha bola najlepsia uz 4 dni po prepusteni sme mali krst,ziadne bolesti, nic ma nebolelo, tretikrat ma zacala rana boliet asi tyzden po prepusteni, to boli muky ale len 2-3 dni potom v pohode, pri stvrtej ma bolelo hlavne v nemocnici a doma v poho len som dlho krvacala...
@modrykoniicek planovane sme mali prve dve, hned na prvy sup, tretia prisla po posunutej ovulacii (viac ako o tyzden co sa mi nechcelo verit) stvrta bola podla lekarov zazrak nakolko som mala take zle vysledky zo stitnej zlazy ze endokrinologicka tvrdila, ze som nemohla otehotniet a ak aj som otehotnela, ze to nedotiahnem do konca, dotiahla som, mala je zdrava a ja tiez, no a teraz? Teraz to bolo take komplikovane....
@zuzi0911 dakujem
@monika92
Aj my máme v rodine žienku po 5 sekciách 🙂 bratrancova žena. Piate tehotenstvo bolo sprevádzané ťažkosťami, ale už je všetko ok, dievčatko je zdravé,mamina tiež 🙂
@margetakuska tak ale mna si potešila keď čítam že druha bola najlepšia ☺️ Ja idem v marci na druhu a mám väčší strach ako pri prvej.... nie z bolesti... ale krvácania atd komplikácií... ja Sinajskom že každá žena je iná niekto má problém aj pri prvom pôrode niekto pri druhom má pomaly natrhnutu maternicu... ale tak tu budeš mat isto sledovanú... je veľa žien v Amerike rodia cisárskym aj 5-7 deti a nikto z toho nerobí vedu... uvidis čo povie dr keď je fajn to je hlavne lebo niektorí len deptaju 🙄 prajem vsetko dobre ! ✊🏽
@margetakuska Tak gratulujem ,😊
Ja osobne sa nespolieham na ovuláciu.Ani neviem kedy presne som ju mala ale podľa hlienu vždy inokedy.
Prajem veľa zdravíčka 🙂
Moja svagrina vo francuzsku - piatu mala ked mali starsie deri 12, 7,5,2 a vsetko bez problemov, deti vzdy zdrave a donosene, aj mama v poriadku, len sama si klopala o drevo, ze uz ozaj dost, psychicky to zvladla uz tazko a pri poslednej sekcii mala 38 rokov. Ty ako zvladas tehotenstvo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?