Piata choroba v tehotenstve

natalichovancova
3. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať niekoho kto má skúsenosti s piatou chorobou (parvovírusovou infekciou) v druhom trimestri. Som v 17tt, obe dmoje deti (3 a 5) majú príznaky (staršia už aj vyrážku na tvári). Brali mi krv na protilátky, čakám na výsledky. Mamičky, ktoré ste mali v tehotenstve tento vírus, ohrozilo to priamo vaše bábätko? Viem, že stres mi nepomôže, no potrebujem sa trošku ukľudniť, tak hľadám nejaké “happy endy”. Oddeliť od detí sa neviem (určite nie na 21 dní, koľko je inkubačná doba), a myslím, že je to už aj zbytočné keďže som doteraz bola s deťmi v úzkom kontakte. Lekárka ma vystrašila vývojovými vadami plodu. Dva tždne ma trápi nádcha a mierny kašeľ, no v tomto období mávam aj alergiu, taktiež sme leteli a prechladnutie som si mohla “priniesť” aj z lietadla. Viem, že múdrejšia budem po výsledkoch krvi, no veľmi sa o bábo bojím :(
Ďakujem za každú NORMÁLNU odpoveď 🩷

kesa
3. máj 2024

dovolím si pripojiť sa, kedže ma zaujímajú skúsenosti mamičiek, a zároveň verím že bude u Vás všetko v poriadku.

anavixy
3. máj 2024

Nemam skusenost osobnu, ale nedavno som sem davala link na odpoved prof. Zahumenskeho na obdobnu otazku, mozno si to uz aj nasla na mamaaja.sk v jeho poradni. Kazdopadne pokial by si mala negat protilatky a potvrdilo sa ze infekciu teraz prekonavas, tak je potrebne dietatu v brusku kontrolovat prietoky krvi mozgom, infekcia u plodu sposobuje anemiu, co sa riesi transfuziou krvi plodu, odporucam kontaktovat pana profesora v pripade, ze by sa vas to tykalo (vyzera byt naozaj ochotny, kedze aj zdravotnickej skupine na fb casto pise kolegom aj zenam nech sa na neho priamo obratia pri rieseni roznych specifickych stavov..). Drzim palce, nech je vsetko ok 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre